Embed from Getty Images

Monica Niculescu a obţinut a 4-a victorieprimele două în calificări – la WTA International “Shenzhen Open”!

Monica a jucat şi mai bine astăzi decât  a făcut-o ieri şi a fost nevoită să o facă, pentru că tenisul Kristynei Plíšková a fost superior celui al Jelenei Ostapenko.
Dar jucătoarea noastră a găsit antidotul pentru jocul avântat – serviciu-voleu – al cehoaicei, a lobat-o, a pasat-o şi bineînţeles a folosit cu mare eficienţă şi slice-ul. Să nu uităm de serviciul mult îmbunătăţit al Monicăi în acest început de sezon şi nici de ambiţia ei – cu ajutorul căreia a trecut peste problemele de respiraţie, pe care le-a întâmpinat de-a lungul partidei – exteriorizată astăzi prin dese strigăte de “Luptă!”

Niculescu a participat la toate cele 7 ediţii ale turneului de la Shenzhen şi s-a calificat pentru a 3-a oară în sferturile de finală, după ediţiile din 2013 – când ajungea în semifinale şi 2014, când pierdea la Ni La (3 WTA) în faza ultimelor opt: 5-7, 6-4, 4-6.

Astăzi, în optimile de finală:

Monica Niculescu (99 WTA) [Q] – Kristýna Plíšková (Cehia, 94) 6-7(3), 6-3, 6-4

Partida a durat 2h23′.
În primul set, Monica s-a desprins cu break la 4-3, dar Kristýna a făcut imediat re-break şi apoi a dominat categoric tie-break-ul.
Jucătoarea noastră a fost dominată şi la începutul setului 2, dar şi-a revenit a câştigat de 3 ori cu returul şi deci, setul.
În decisiv, românca a condus cu 2-0, 4-1 şi a făcut faţă cu brio revenirii adversarei, care egalase la 4.

Monica acumulează 60 de puncte WTA, un premiu financiar în valoare de 13.121 USD şi o va întâlni în sferturile de finală pe Yafan Wang (China, 70 WTA, aflată pe cel mai bun loc al carierei din 12.11.2018, 24 de ani) pe care a învins-o în singura lor întâlnire de până acum: 6-0, 6-2 la International Guangzhou 2014 (SF / hard).
Yafan Wang a trecut astăzi de Ons Jabeur (Tunisia, 60): 3-6, 6-4, 6-4 în 2h3′.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.