Embed from Getty Images
Embed from Getty Images

Două Slideshow-uri a câte 5 imagini
Mingea de meci, la sfârşitul ştirii

Primele două sferturi de finală disputate astăzi la WTA Premier “St. Petersburg Ladies Trophy” au fost cele de pe al 3-lea şi de pe primul pătrar al tabloului:

Aryna Sabalenka (Belarus, 10 WTA) [4] – Ekaterina Alexandrova (Rusia, 78) [Q] 6-3, 6-4 în 1h27′

Jucătoarea din Belarus se califică în a doua semifinală a sezonului, după cea de la International Shenzhenturneu pe care avea să-l câştige – şi o va întâlni în semifinale pe învingătoarea din partida Anastasia Pavlyuchenkova (Rusia, 32 WTA) – Kiki Bertens (Olanda, 8) [2], care se joacă deja.

Aryna Sabalenka a depăşit-o – datorită sporului net de 80 de puncte înregistrat până acum – pe Caroline Wozniacki, ea situându-se pentru moment pe locul 9, care îi este ameninţat de Daria Kastakina, în cazul în care câştigă turneul.

Donna Vekic (Croaţia, 30) [8] – Petra Kvitova (Cehia, 2) [1] 6-4, 6-1

Partida a durat 1h24′.
După un schimb de break-uri în primele două jocuri ale partidei, s-a câştigat cu serviciul, până în ghemul 9, în care Vekic a reuşit să se desprindă.
Evident mai proaspătă, croata a dominat categoric setul 2, reuşind 3 break-uri.

Aceasta este prima victorie a Donnei Vekic la Petra Kvitova – deţinătoarea titlului – cea mai bine clasată jucătoare pe care a învins-o până acum, a 3-a în faţa unei jucătoare din top 5, a 7-a în faţa uneia din top 10, .
Croata o va întâlni în a doua semifinală a sezonului – după cea de la Premier Brisbane – pe învingătoarea din partida Vera Zvonareva (Rusia, 97 WTA) [WC]Daria Kasatkina (12) [3], care va fi ultimul meci al zilei.

Petra Kvitova va pierde luni 370 de puncte nete în clasamentul WTA, astfel că distanţa dintre ea şi ocupanta locului 3 – Simona Halep – se va micşora de la 708 puncte (6.290- 5.582), cât este în clasamentul oficial de luni, la 338 de puncte (5.920-5.582).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.