Jaqueline Cristian a pierdut a 5-a partidă pe care a jucat-o la WTA 500 “St. Petersburg Ladies Trophy”, în faţa unei jucătoare care s-a clasat pe locul 2 WTA în septembrie 2007, a câştigat două titluri de Grand Slam – US Open 2004, Roland Garros 2009  –  şi a jucat alte două finale, Roland Garros 2006 şi US Open 2007.
Iar dacă aceste date par vechi, să repetăm că doar săptămâna trecută, Svetlana Kuznetsova obţinea a 29-a victorie a carierei în faţa unei jucătoare din top 5 WTA.

Jaqueline a făcut un meci excelent în setul unu şi în prima parte a celui de-al doilea.
La fel ca în optimi, cu o tactică bine pregătită împreună cu antrenorul Andrei Cociaşu, acum prioritatea fiind “mişcarea”. A ei – a venit de multe ori la fileu –  şi a adversarei, căreia i-a oferit mingi greu de atacat, unghiuri ascuţite, scurte, slice-uri. În această perioadă, jucătoarea noastră a şi servit foarte bine, exemplu: un as cu al doilea, astfel că firesc a avut iniţiativa.
Doar că pe măsură ce timpul trecea, Svetlana a renăscut, românca nu a mai reuşit să-i ridice problemele de până atunci, astfel că jucătoarea din Rusia a atacat din ce ce mai mult şi a scăzut numărul erorilor până aproape de zero.

Imagini din timpul partidei
Credit Foto: Jimmie48 Tennis Photography

Partida din sferturile de finală s-a încheiat cu rezultatul:

Svetlana Kuznetsova (39 WTA) [4]Jaqueline Cristian (160) [Q] 6-7(5), 6-3, 6-3

Partida a durat 2h15′.

  • Jaquelinei i-au trebuit două game-uri ca să intre ca lumea în meci şi a făcut-o de la 0-2 – break al Kuznetsovei în jocul 1 –  dar când a făcut-o, i-au reuşit aproape toate: mai întâi a recuperat break-ul în jocul 3, apoi a preluat iniţiativa, căci singurele şanse de break până la 6-6 au fost ale ei – două la număr în jocul 6 – de altfel, singurul care s-a decis la avantaje.
    Românca s-a autodepăşit în tie-break, când a revenit de la 2-5 cu o formidabilă serie de 5 puncte câştigate
  • Jaqueline şi-a continuat seria bună cu un break în debutul setului al doilea, dar Svetlana l-a recuperat imediat şi i-a mai adăugat unul în al 6-lea game. Cum alte şanse de break nu au mai fost de nicio parte, jucătoarea din Rusia a câştigat manşa a doua, dar trebuie neapărat remarcată revenirea româncei din ultimul joc, când de la 0-40, reuşise să salveze primele trei mingi de set
  • desfăşurare asemănătoare a scorului şi în setul decisiv, doar că acum Jaqueline nu a mai câştigat niciun joc la primire, iar Svetlana a reuşit break-ul desprinderii în al 3-lea game. De acolo, ea nu a mai pierdut niciun punct la serviciu, în timp ce Jaqueline a mai salvat o minge de break în jocul 5, dar a încheiat partida cu un al doilea game pierdut la serviciu.

Jaqueline Cristian încheie cel mai bun turneu al carierei cu un capital preţios de 125 de puncte WTA (brute) la activ şi cu un nou maxim al clasamentului începând de luni, probabil locul 141 (conform estimării neoficiale).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.