Simona, la conferinţa de presă de astăzi
Credit Foto: Jimmie48 Tennis Photography / WTA
Videoclip, cu un fragment din conferinţa de presă, la sfârşitul ştirii

La conferinţa de presă în care şi-a anunţat retragerea de la WTA Premier “Porsche Tennis Grand Prix”, care se dispută la Stuttgart, Simona Halep a spus printre altele:

Sunt golită emoţional după întâlnirea din Fed Cup – unde am dat totul, dar din păcate fără succes – şi nici fizic nu stau prea bine. Şoldul trebuie refăcut rapid pentru sezonul pe zgură, unde jocul este foarte solicitant. Dar nu vreau să fac o dramă din asta, după câteva zile de odihnă voi fi pregătită.
Mă voi duce acasă, pauza va fi de două săptămâni mă voi relaxa şi timpul de refacere va fi suficient.

Îmi dă încredere că pornesc favorită în sezonul pe zgură, dar de fiecare dată când îl încep sunt cu un an mai în vârstă. Partea bună este că am mai multă experienţă.

Am fost foarte tristă zilele acestea, am făcut tot posibilul ca să câştigăm întâlnirea de Fed Cup, dar am mai trecut prin asemenea momente şi ştiu cum să trec peste ele. Mă voi reface fizic şi psihic şi totul va fi bine. Sunt dezamăgită că nu pot juca aici, pentru că este un turneu foarte bun. Am jucat totuşi 3 meciuri pe zgură şi sunt foarte mulţumită de nivelul jocului meu.

În următoarele zile voi sta cu nepoţica mea şi îmi voi reîncărca bateriile. Dacă aş reuşi să rezist patru zile fără să pun mâna pe rachetă şi, mai ales, fără să mă gândesc la tenis ar fi extraordinar.

Încep acest sezon pe zgură din postura de campioană la Roland Garros şi de-abia aştept să ajung la Paris şi să particip la toate acţiunile pe care mi le oferă acest statut, aşa că nu voi fi dezamăgită, indiferent de rezultat. O mare parte din presiune a fost eliberată după ce am cucerit acel titlu, pentru că mi-am împlinit un vis, iar tot ce vine acum este în plus.

*

Şi Garbiñe Muguruza s-a retras de la turneu din cauza unei viroze gastro-intestinale.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.