Jaqueline Cristian a câştigat a 3-a partidă la WTA 250 “Tenerife Ladies Open” – primele două în calificări – cea de astăzi,  fiind şi cea mai importantă a carierei, adică Tamara Zidansek este cea mai bine clasată adversară pe care a învins-o.
Cele mai preţioase de până acum erau la Veronika Kudermetova (38 WTA) în Billie Jean King Cup (februarie) 2020 şi Jelena Ostapenko (53) în optimile de finală ale WTA 500 St. Petersburg (martie) 2021.
Astăzi, ea a arătat o maturitate sporită în joc, a presat pe reverul mai slab al adversarei, a revenit după perioadele mai slabe şi a avut o atitudine mult mai echilibrată pe teren. Nu mai reacţionează după fiecare punct, aşa cum o făcea în trecut şi asta o ajută să capete un spor de concentrare. Pe scurt, mâna antrenorului Thomas Drouet se simte. 

Jaqueline, antrenorul ei, Thomas Drouet (cu şapcă) şi Dasha Bonvoy, micuţa jucătoare şi prietena ei, de care este nedespărţită aici, aşa cum văzusem şi la partida trecută şi al cărei cont este sursa fotografiilor

În partida contând pentru primul tur (R32):

Jaqueline Cristian (108) [Q] – Tamara Zidansek (Slovenia, 33) [2] 7-5, 4-6, 6-1

Partida a durat 2h9′.
Jaqueline a făcut primul break al partidei în jocul al patrulea. La 4-2 şi serviciul a ratat o şansă pentru a-şi mări avantajul, şi-a pierdut serviciul şi a fost apoi egalată. S-a redresat însă la timp şi în jocul 12 a mai câştigat o dată la retur.
În setul al doilea situaţia s-a inversat, primul break a fost al Tamarei în jocul 5, recuperat imediat de Jaqueline. Doar că în al 9-lea jucătoarea noastră a avut o sincopă la serviciu şi n-a mai putut recupera break-ul.
Decisivul a fost la discreţia româncei, care la 5-0 a ratat două mingi de meci la retur, dar a închis meciul cu un joc de serviciu câştigat la zero.
Jaqueline a convertit 5 din cele 10 şanse de break pe care şi le-a creat şi a câştigat 94 din punctele disputate – 55 la serviciu şi 39 la primire -, iar Tamara a fructificat 3/9 ocazii  de break şi a câştigat 78 de puncte (51 / 27).
Aceasta a fost prima lor întâlnire.

Jaqueline acumulează deocamdată 48 de puncte WTA (18 în calificări + 30 pe tabloul principal), un premiu financiar în valoare de 3.675 USD şi o va întâlni în optimile de finală pe Anna Karolina Schmiedlova (90 WTA, clasament maxim: 26 WTA / octombrie 2015, 27 de ani), care a eliminat-o în primul tur pe Kaja Juvan (96) [LL]: 4-6, 6-1, 6-4 în 2h23′.
Jaqueline are un plamares direct 0-1 cu jucătoarea slovacă, după ce aceasta câştiga în turul 3 al WTA 125 Praga 2020.

Tot astăzi se calificase în optimile de finală şi Irina Begu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.