După două victorii în calificări şi una pe tabloul principal, Jaqueline Cristian a pierdut astăzi în optimile de finală ale WTA 250 “Tenerife Ladies Open”, ea nemaireuşind evoluţia foarte  bună din primul tur (R32).
Nici rău nu a jucat, dar în primul set a fost trădată de serviciu – doar 3 din 10 puncte câştigate cu primul, 7 / 11 cu al doilea – iar în al doilea, în care a crescut mult nivelul, experienţa net superioară a adversarei a prevalat. În plus, jucătoarea noastră şi-a pierdut calmul şi deci luciditatea, cu care ne impresionase luni, astfel că a punctat negativ şi la “impresia artistică” atunci când – după ce ratase oportunitatea de a egala situaţia la seturi – a dat cu racheta de pământ, iritată din cauza deciziilor arbitrilor la două puncte din jocul 11:

Anna Karolina Schmiedlova (90 WTA) – Jaqueline Cristian (108) [Q] 6-2, 7-5

Partida a durat 1h40′.
În primul set, jucătoarea noastră şi-a pierdut de două ori serviciul – în game-urile 6 şi 8 – fără să-şi creeze nicio oportunitate de a câştiga la retur.
În al doilea, după ce a ratat cea dintâi minge de break în primul joc, l-a câştigat pe al 7-lea la zero, astfel că la 5-4 a servit pentru set şi la 40-30 a ratat ocazia de a-l câştiga. În jocul următor a ratat o şansă pentru un nou break, iar în ultimul şi-a mai pierdut o dată serviciul, după ce a irosit o minge pentru tie-break.
Jaqueline a convertit 1 din 3 şanse de break, a câştigat 53 din punctele disputate – 32 la serviciu şi 21 la primire -, iar Anna-Karolina a convertit toate cele 4 ocazii de a câştiga la retur şi a câştigat 68 de puncte (41/27).
Acum palmaresul direct este 2-0 pentru Schmiedlova.

Jaqueline rămâne după acest turneu cu cele 48 de puncte acumulate – 30 pe tabloul principal şi 18 în calificări – care o apropie şi mai mult de top 100 WTA. Ar fi frumos să facă acest ultim pas săptămâna viitoare, în ţară, la WTA 250 “Transylvania Open”.

Altfel, dacă azi dimineaţă mai erau activi 3 capi de serie, acum nu mai sunt decât doi, cel eliminat fiind tocmai favorita principală a turneului:

Credit foto: @AS Colombia & @ESPNTennis

Camila Osorio (63) – Elina Svitolina (6) [1] 5-7, 6-3, 6-2 în 1h55′, după ce învingătoarea pierduse ieri primul set şi le-a câştigat astăzi pe următoarele două, în al doilea a revenit de la 0-2 şi în decisiv s-a desprins de la 2-2 [videoclip cu rezumatul partidei, la sfârşitul ştirii].

Despre jucătoarea columbiană, care a împlinit 19 ani pe 22 decembrie, se clasează pe cel mai bun loc al carierei – începea anul pe 186 WTA – şi al cărei nume a fost prescurtat pe site-ul WTA (s-a renunţat la Maria şi la Serrano), am vorbit anul acesta atunci când câştiga primul titlu al carierei în circuitul principal, la WTA 250 Bogota (aprilie), continua cu semifinale la WTA 250 Charleston şi la WTA 250 Belgrad şi cu primele două victorii pe un tablou principal la un turneu de Grand Slam, la Wimbledon, unde promovase din calificări.
A urmat apoi o perioadă slabă – o singură victorie la 6 turnee, e adevărat aceea, la US Open – pentru ca astăzi campioana junioarelor la US Open 2019 să obţină prima victorie a carierei în faţa unei jucătoare din top 10 WTA.
Adversară în optimile de finală îi va fi Mayar Sherif (64). După cum ştim şi Camila va fi prezentă la WTA 250 “Transylvania Open”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.