Irina Begu a câştigat astăzi, ziua în care a împlinit 31 de ani, a treia partidă la turneul  WTA 250 “Tennis in the Land”, care se dispută la Cleveland şi revine astfel în semifinalele unui turneu din circuitul principal, prima dată după WTA 250 Praga (10-16 august) 2020.
Irina a dictat şi astăzi condiţiile, a fost inspirată – loburi, scurte, contrascurte –  precisă şi mai ales, agresivă, foarte sigură la serviciu – unde a pierdut doar 15 puncte – iar la retur a pus în permanenţă presiune pe serviciul adversarei, care a opus o rezistenţă mai tenace decât o arată scorul.

Embed from Getty Images

Imagini din timpul partidei

În partida contând pentru sferturile de finală:

Irina Begu (74 WTA) – Aliaksandra Sasnovich (99) 6-2, 6-4

Partida a durat 1h37′.
Irina a început în forţă: un singur punct pierdut în primele două jocuri şi a făcut faţă cu brio în continuare, deşi jocul lui Sasnovich s-a îmbunătăţit considerabil. Dar Irina a salvat două mingi de re-break la 2-1, ca apoi să mai câştige o dată la primire în al 7-lea game.
Jucătoarea noastră a ratat trei mingi de break în primul joc al setului al doilea, dar în al treilea a câştigat la primire. La 4-2 a ratat 4 mingi de dublu-break, dar cum adversara nu şi-a creat nicio şansă de re-break, acesta nici nu a mai fost necesar.
Irina a câştigat 68 din punctele disputate – 38 la serviciu şi 30 la primire -, iar Aliaksandra, 53, 38 / 15.

Palmaresul direct a devenit acum 3-0 pentru jucătoarea noastră.

Irina acumulează deocamdată 110 puncte WTA, un premiu financiar în valoare de 10.100 USD şi o va avea ca adversară în semifinala de pe jumătatea superioară a tabloului pe învingătoarea din primul sfert de finală al tabloului, care va fi decisă în partida care va începe imediat, Daria Kasatkina (27) [1]Magda Linette (51) [6].

Ordinea de joc – 26.08 – WTA Cleveland 2021

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.