Simona, în timpul partidei de ieri
Credit foto: sina.cn

Încă după meciurile turului 2 (R32) al WTA Premier 5 “Rogers Cup presented by National Bank”, care anul acesta se dispută la Toronto, se ştia că săptămâna viitoare Ashleigh Barty va pierde poziţia de lider WTA, fie în favoarea lui Naomi Osaka – care a preluat deocamdată locul 1 – fie a Karolinei Plíšková. Cum ambele au trecut şi de optimi, chestiunea rămâne încă în suspensie.
Ca să ocupe din nou locul 1, Plíšková trebuie să se califice în finală şi să obţină un rezultat mai bun cu un tur decât Osaka (ele sunt pe jumătăţi diferite ale tabloului).

Oricum, prin calificarea în semifinale, jucătoarea din Cehia ar depăşi-o pe Barty, care va coborî pe locul 3.

În ce o priveşte pe Simona, ea a scăpat ieri de una din urmăritoarele ei – Kiki Bertens – locul 4 nemaifiindu-i ameninţat decât de Elina Svitolina, dar doar dacă jucătoarea noastră s-ar opri în sferturi şi ucraineanca ar câştiga turneul.

Halep nu poate urca mai sus de locul 4, pentru că are de apărat punctele corespunzătoare titlului de anul trecut şi nici nu are turnee disputate ca rezervă pentru linia de clasament (cele Premier 5 nu sunt obligatorii, se iau în considerare doar cele mai bune două).  Linia de clasament – din cel oficial, de luni – a Simonei Halep, la sfârşitul ştirii.

Cinci jucătoare din top 10 al clasamentului live – dar şi al celui oficial – sunt încă active în turneu. Nicio altă jucătoare nu poate accesa acest interval al clasamentului la acest turneu.

Simona Halep joacă la noapte în sferturile de finală

Progresia punctelor începând cu sferturile de finală la turneele WTA Premier 5

QF SF F C
Puncte 190 350 585 900
Diferenţă 160 235 315

*

Jucătoarele haşurate cu verde sunt active în turneu

(în coloana 3, punctele de acum, în coloanele 4 şi 5 variaţia de locuri, respectiv de puncte faţă de clasamentul oficial, în următoarele,
punctele potenţiale obţinute pentru fiecare tur suplimentar)

Sursă primară: live-tennis.eu

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.