Simona, în timpul conferinţei de presă
Credit Foto: Jimmie48 Tennis Photography

Simona Halep a spus la conferinţa de presă acordată după victoria din optimile de finală ale turneului WTA Premier 5 “Rogers Cup presented by National Bank”:

Cred că am jucat mult mai bine decât ieri, chiar dacă ţinem cont că adversara a fost alta. Svetlana foloseşte mult topspin-ul, Brady lovea foarte tare.
Dar din cauza vântului a trebuit să stau mai aproape de teren şi să deschid mai mult unghiurile, ca să mă adaptez condiţiilor. Cred că am simţit bine mingea.
De asemenea, sunt foarte mulţumită de felul cum am abordat partida, pentru că este o adversară dificilă şi am avut mereu meciuri încrâncenate.
Nu m-am aşteptat la un meci uşor şi nici n-a fost aşa. Anumite jocuri au fost foarte dificile. Scorul înşeală, căci topspin-ul ei m-a deranjat tot timpul. Cu atât mai mult aici, unde mingea sare mult, din care cauză am şi ratat mult cu reverul.
Dar am rămas concentrată şi am luat meciul în serios. Revine după o accidentare şi ştiam că asta mă va avantaja. Aşa că am abordat partida cu mare încredere.

M-am mişcat mult mai bine astăzi. Simt în continuare durerea de la tendonul ahilean, dar a fost mult mai bine. Şi m-am simţit mai proaspătă decât ieri, chiar dacă am avut dureri peste tot. Un meci în plus este foarte important. Chiar dacă astăzi am fost puţin obosită la început, ulterior mi-am revenit.
Aşa că este foarte important să am câteva meciuri în plus aici, ca să fiu mai bună la US Open.

Despre ce adversară îşi doreşte în finală:

Finala este foarte departe. Mai întâi trebuie să câştig în sferturi. Şi dacă voi câştiga, trebuie să câştig în semifinale. Aşa că mai e drum lung până în finală.

Comparativ, după primul meci pe o nouă suprafaţă, corpul se simte cel mai solicitat pe hard? Ca lovit de un camion?

Ca de un tren, da. Este cel mai rău lucru să revii după o pauză în care nu te-ai antrenat şi să joci pe hard.

Dacă a urmărit-o pe Bianca la acest turneu.

Doar astăzi, puţin, pentru că am jucat după ele. Stă bine pe picioare, loveşte tare. Deci joacă excelent. Dar nu îi urmăresc fiecare partidă, căci mi-e greu. Vreau să rămân concentrată pe problemele mele. Aşa am făcut mereu şi n-o să schimb asta. Dar joacă foarte bine.

Despre Svetlana:

Are o personalitate deosebită şi mereu a fost drăguţă cu mine. Suntem prietene de câţiva ani buni. Îmi trimite mereu mesaje atunci când câştig turnee importante. Eu am procedat la fel. Cred că e prietena mea din circuit. Tenisul are nevoie de persoane ca ea.
Am jucat multe meciuri cu ea, meciuri grele. Iar după accidentarea gravă pe care a avut-o, a revenit la acest nivel. Dar e o campioană. A câştigat două turnee de Mare Şlem şi multe altele. O admir pentru ce face. Şi sper că va mai juca pentru că este foarte plăcută şi independentă.

Despre adversara din sferturi (nu fusese încă decisă):

Este o provocare indiferent cu cine voi juca. Şi faptul că am revenit în sferturile de finală aici înseamnă mult pentru mine. Simt că îmi recuperez cadenţa pe care am avut-o la Wimbledon. Eram puţin îngrijorată că va fi greu din cauza vacanţei pe care mi-am luat-o, dar e normal să fac şi pauze din când în când.
Cu oricare dintre ele va fi greu, aşa că n-o să mă gândesc la asta. Voi intra şi o să încerc să joc mai bine decât astăzi.

Dacă mai are ecusonul de la Wimbledon Club cu numele ei:

Sigur că îl am. N-o să-l pierd. Am muncit mult pentru el. Este alături de trofeu, la Constanţa, în casa părinţilor mei.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.