Credit Foto: Max Gao Photography
Galerie videoclipuri, la sfârşitul ştirii

Simona Halep, deţinătoarea titlului la WTA Premier 5 “Rogers Cup / Coupe Rogers”, care anul acesta se dispută la Toronto, a debutat cu o victorie la actuala ediţie. Obţinută foarte greu, în care numărul mare de greşeli a fost cel mai mare adversar al ei. Dar a rămas cu stoicism în meci – deranjată şi de un inconfort la tendonul ahilean – a insistat şi a reuşit până la urmă să înfrângă rezistenţa unei adversare tenace, mai mereu agresivă şi inspirată.
De subliniat neapărat sprijinul masiv şi constant pe care Simona l-a primit de la românii aflaţi în tribune, cărora le-a mulţumit la sfârşitul partidei.

În partida contând pentru turul 2 (R32):

Simona Halep (4 WTA) [4] – Jennifer Brady (SUA, 76) [Q] 4-6, 7-5, 7-6(5)

Partida a durat 2h26′.

  • Simona a început mai lent prima partidă de simplu pe care a disputat-o după ce a câştigat turneul de la Wimbeldon: 0-3 cu un break în urmă. Apoi a urmat o periodă mai bună, jucătoarea noastră a recuperat break-ul în jocul 5 şi de acolo s-a mers cu serviciul până la 4-4. Însă în ultimele două jocuri ale setului, Simona a greşit mult şi nu a mai reuşit să câştige decât un punct.
    În primul set, scorul la puncte a fost: 38-30.
  • Simona a început bine setul doi: 2-0, Brady a revenit şi a preluat conducerea: 3-2, însă o serie de 3 jocuri consecutive ale româncei au adus-o în poziţia de a primi – a pierdut acel joc la 15 – şi de a servi – pe acela l-a pierdut la zero -, pentru set, astfel că americanca a egalat la 5. Dar Simona a mai reuşit un break şi acum şi-a fructificat serviciul, convertind a doua minge de set.
    În manşa a doua Simona a câştigat 33 de puncte şi Brady, 32.
  • Simona a început tare setul decisiv: 4-0, dar lucurile nu aveau să fie atât de uşoare pe cât credeam, căci Brady a reuşit o serie de 5 jocuri consecutive, şi a avut 30-15 la 5-4, aflată la retur. Simona a reuşit să preia din nou conducerea şi a servit pentru meci la 6-5, dar nu a reuşit să valorifice această oportunitate. Tie-break-ul a fost la fel ca întreaga partidă pe muchie de cuţit, Simona desprinzându-se de la 4-4, ca apoi să fructifice a doua minge de meci.
    În setul 3, Simona a câştigat 44 de puncte şi Brady , 40, astfel că scorul total la puncte i-a rămas favorabil jucătoarei din SUA: 110-107.

Simona îşi recuperează 105 din cele 900 de puncte pe care le acumula la ediţia trecută şi îşi asigură deocamdată un premiu de 29.120 USD.

Adversară în optimile de finală (R16) îi va fi învingătoarea din partida Donna Vekic (Croaţia, 24) – Svetlana Kuznetsova (Rusia, 198) [WC], care va începe cel mai devreme la ora 2.00, pe Grandstand.

Pe acest al 3-lea sfert al tabloului, Simona este singurul cap de serie rămas activ pe tablou.

Galerie videoclipuri (3): Mingile de set şi meci

 .@jennifurbrady95 takes the opener, 6-4 ?#RC19 pic.twitter.com/e2cMizFOnj

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.