Simona Halep a obţinut a treia victorie la WTA 250 “Transylvania Open” şi s-a calificat pentru a doua oară anul acesta în semifinale, după WTA 500 Stuttgart, acolo doar cu două victorii.
Cel puţin trei partide a mai câştigat în 2021 la Australian Open – patru, pentru sferturi şi la US Open – trei, pentru optimi.

Simona a obţinut astfel a 16-a victorie consecutivă în faţa unei compatrioate – de 6 ori a învins-o pe Irina Begu, de 3 ori pe Alexandra Cadanţu, de două ori pe Monica Niculescu şi câte o dată pe Gabriela Ruse (tot aici), Mihaela Buzărnescu, Alexandra Dulgheru şi Mădălina Gojnea – ultima jucătoare din România în faţa căreia pierdea era Sorana Cîrstea la WTA 1000 Cincinnati 2010.

Astăzi, în sferturile de finală, Simona a jucat la un nivel ridicat, lăsându-i foarte puţine şanse de a replica tinerei adversare. Şi atunci când a avut ocazia, Jaqueline a riscat prea mult, a căutat liniile, dar nu le-a găsit decât arareori. Oricum, a fost vizibil că nu a digerat uşor scorul categoric, care poate că o va ambiţiona la turneele viitoare: 

Credit Foto: @transylvaniaopen

Simona Halep (18 WTA) [1]Jaqueline Cristian (105) [WC] 6-1, 6-1

Partida a durat 1h7′.
Simona a convertit 5 din cele 12 ocazii de break, iar Jaqueline le-a ratat pe toate trei în jocul 5, al primului set, pe care Simona l-a rezolvat cu doi aşi. Jaqueline a răspuns cu doi aşi în următorul, dar tot şi-a pierdut game-ul de serviciu.
Simona a câştigat 60 din punctele disputate – 32 la serviciu şi 28 la primire -, iar Jaqueline, 35 (22/13) [videoclip cu mingea de meci, la sfârşitul articolului].

Simona acumulează deocamdată 110 puncte WTA, un premiu financiar în valoare de 10.100 USD şi o va întâlni în semifinala de pe jumătatea superioară a tabloului – sâmbătă, cu începere cel mai devreme la ora 17.00 – pe învingătoarea din partida:

Emma Răducanu (23) [3] Marta Kostyuk (55) [6], care se joacă acum.

Tot sâmbătă, semifinala de pe jumătatea inferioară a tabloului va începe cel mai devreme la ora 15.00 şi va fi:

Rebecca Peterson (99 WTA) – Anett Kontaveit (14) [2] 

Palmares direct: 0-2

Credit Info: itftennis.com

Sesiunea va fi deschisă la ora 13.00 de semifinala de pe jumătatea superioară a tabloului de dublu:

Irina Bara (129 WTA la dublu) / Ekaterine Gorgodze (Georgia, 102) – Irina Begu (65) / Andreea Mitu (107) 

şi închisă de cea de pe jumătatea inferioară:

Natela Dzalamidze (Rusia, 82 WTA la dublu) / Kaja Juvan (Slovenia, 190) – Alexandra Krunic (Serbia, 44) / Lesley Pattinama Kerkhove (Țările de Jos, 81) [2]

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.