După patru victorii la WTA 250 “Transylvania Open”, Simona Halep a pierdut-o pe ultima, în faţa unei jucătoare aflate în mare formă.
A fost evident că Anett nu putea fi bătută astăzi, dar dacă Simona n-ar fi rămas “la bătaie” din spatele terenului, poate mai putea echilibra, eventual prelungi meciul. Aşa a pierdut mai mereu iniţiativa în schimburile lungi, e adevărat plăcute pentru cei care vedeau meciul, dar încheiate în favoarea lui Anett, care a preluat din energia loviturilor Simonei, pentru a lovi din ce în ce mai tare, dar şi foarte precis. În special, forehand-ul ei în lung de linie a fost devastator.
În plus, într-un moment favorabil, la 2-0 în setul al doilea, Simona s-a enervat aşa cum o face în ultima vreme, dar acum fără sens, pentru că era evidentă diferenţa în favoarea adversarei, iar turneul acesta a fost unul benefic pentru ea: 5 meciuri jucate, o formă fizică bună, deci efectele accidentărilor înlăturate, inclusiv cele ale contracturii musculare la spate din sferturi, depăşite cu succes.

Jucătoarea din Estonia a câştigat a 5-a partidă în două seturi la Cluj-Napoca:

Credit Foto: Neal Trousdale pentru opentenis.ro & @transylvaniaopen

Anett Kontaveit (14 WTA) [2] Simona Halep (18) [1] 6-2, 6-3

Partida a durat 1h10′.
Anett a rupt echilibrul în jocul 4 al primului set – pentru 3-1 – apoi le-a câştigat şi pe următoarele două în care a primit, Simona intervenind cu penultimul game câştigat la retur.
Jucătoarea noastră a început excelent setul al doilea, cu 8 din primele 9 puncte câştigate, dar n-a capitalizat această perioadă bună, pentru că  în timpul jocului al treilea s-a enervat, şi-a pierdut concentrarea şi deci momentul favorabil.
Astfel jucătoarea din Estonia s-a desprins relativ repede la 5-2, scor la care Simona – aflată la serviciu – a opus o rezistenţă acerbă şi a salvat primele 3 mingi de meci şi a rămas în partidă, după un game cu 7 egalităţi.
Dar Anett a închis turneul cu un joc de serviciu câştigat la zero.
Simona a câştigat 46 din punctele disputate – 27 la serviciu, 19 la primire -, iar Anett, 64 (32/32).
Palmaresul direct este acum 3-1 pentru Simona, acestea fiind primele două seturi câştigate de Anett.

Anett Kontaveit (clasată pe cel mai bun loc al carierei, prima dată îl atingea pe 1 aprilie 2019, 25 de ani împliniţi pe 24 decembrie) a câştigat astăzi al 4-lea titlu din 2021 – primele 3 la WTA 250 Cleveland, WTA 500 Ostrava şi Moscova şi al 5-lea al carierei, cel dintâi la WTA ‘s-Hertogenbosch 2017 (pe iarbă).

Ea şi-a completat astfel seriile de 10 partide câştigate în săptămâni consecutive, 15 victorii pe hard indoor – cu un setaveraj 30-1 – şi 26 de victorii în ultimele 28 de partide jucate în circuit, începând cu US Open, nu a pierdut decât în optimile turneului de Grand Slam – la Iga Swiatek (8) – şi în sferturile WTA 1000 Indian Wells, la Ons Jabeur (14).

Credit foto: @wta

Nu numai că prin cucerirea titlului din România a depăşit-o pe Ons Jabeur în ierarhia sezonului, dar Anett Kontaveit se va situa luni pe un nou maxim al carierei în clasamentul WTA, în interiorul top 10:

Galerie videoclipuri (4)
Rezumatul finalei, la sfârşitul articolului

Anett i-a cerut în glumă scuze lui Ons la festivitatea de premiere, iar aceasta i-a răspuns imediat, în acelaşi stil, pe Twitter, că îi acceptă scuzele, dar că va merge şi ea la Guadalajara, în calitate de rezervă:

 


 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.