După cum aflasem deja, ultimul turneu al sezonului în circuitul WTA va fi International “Upper Austria Ladies”, care se va disputa pe hard, în Tips Arena din Linz, în prezenţa a câte 1000 de spectatori în fiecare zi, între 7-15 noiembrie şi va fi dotat cu o contribuţie financiară totală în valoare de 202.500 USD

În paranteză, o întrebare retorică şi o îngrijorare. De ce oare WTA care după Roland Garros a organizat doar două turnee – spre deosebire de ATP, unde doar până săptămâna aceasta (inclusiv) s-au disputat cinci turnee – nu a găsit o gazdă, care să organizeze mai multe turnee, după modelul Köln?
Să nu reuşească oare organizaţia tenisului feminin să se redreseze după şocul atât de mare cauzat de dispariţia turneelor asiatice, de care depindea atât de mult?
Pentru că diferenţa dintre cele două componente – masculină şi feminină – ale unuia şi aceluiaşi sport a ajuns inexplicabil de mare şi îngrijorarea pentru sezonul viitor – căci acesta s-a încheiat într-un mod lamentabil –  continuă să crească.

Credit Foto: Jimmie48 Tennis Photography

Oricum, organizatorii WTA Linz au dat publicităţii lista de înscriere pe tabloul principal [la sfârşitul ştirii], unde sunt prezente şi două jucătoare românce: Patricia Ţig (57 WTA) şi Irina Begu (76).

Patricia a mai participat aici în 2016, când nu trecea de prima rundă a calificărilor, iar Irina va juca pentru a 4-a oară la Linz, după cele consecutive din perioada 2012-2014, la prima reuşind să se califice în semifinale, la următoarele două n-a mai trecut de primul tur.

Anul acesta se va disputa a 30-a ediţie a turneului, campioana de anul trecut Cori Gauff – nefiind prezentă pe listă.
Corey Gauff – tatăl şi antrenorul jucătoarei – i-a spus lui Cristopher Clarey de la New York Times, că este timpul să se întoarcă acasă, deoarece le este greu să călătorească prin Europa în timpul pandemiei. O decizie contrară celei luate de Jennifer Brady, care va rămâne în Europa, de unde va pleca la sfârşitul anului spre Australia.
În schimb, una din revelaţiile turneului de la Roland Garros, Nadia Podoroska (48 WTA) va reintra aici în circuit.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.