În urma retragerii din turneu a Simonei Halep, Jaqueline Cristian s-a calificat în prima finală a carierei din circuitul principal, la WTA 250 “Upper Austria Linz”.
Ajutată şi de şansă la acest turneu, unde a beneficiat mai întâi de retragerea Soranei Cîrstea de pe tabloul principal, apoi de abandonul Rebeccăi Peterson, în optimi, jucătoarea noastră în vârstă de 23 de ani, împliniţi pe 5 iunie, are marele merit că a câştigat la mare luptă, alte două partide: în primul tur (R28) şi în sferturi, atunci când a obţinut cea mai importantă victorie a carierei.
Până la urmă, ai nevoie şi de şansă pentru a progresa, cu condiţia să te afli la locul potrivit, în momentul potrivit.
Condiţie pe care Jaqueline a îndeplinit-o.

Datorită celor 192 de puncte dobândite până acum [180 pe tabloul principal plus 12 în calificări] – premiul financiar este în valoare de 13.224 € – va progresa până în preajma locului 75, în condiţiile în care începea sezonul pe locul 168 WTA. Vorbeam mai mult despre rezultate ei foarte bune de anul acesta, atunci când la începutul săptămânii se clasa pentru prima dată în top 100 WTA.

Până acum cea mai importantă finală în care a fost prezentă Jaqueline, data tot de anul acesta, cea pierdută la ITF W60 Andrézieux-Bouthéon, la sfârşitul lunii ianuarie.

Jaqueline Cristian (100 WTA) [LL] o va întâlni în finala care se va disputa vineri şi va începe cel mai devreme la ora 20.00 – pentru prima dată în carieră – pe Alison Riske (73, clasament maxim: 18 WTA / 4 noiembrie 2019, 31 de ani) [8], care după ce a câştigat primul set – 7-5 – al semifinalei de pe jumătatea superioară a tabloului, a beneficiat de abandonul Daniellei Collins (29) [3], atunci când trecuseră 51′ de la începutul  partidei.

Ea s-a calificat în a doua finală a sezonului, după cea de la WTA 250 Portorož, pe care o pierdea.
Penultima finală a ei era WTA 1000 (Premier 5) Wuhan 2019, care a fost şi cea mai importantă. Cea de la Linz va fi a 8-a pe hard şi a 11-a a carierei, palmares 2-8 [1-6 pe hard, 1-1 pe iarbă, 0-1 pe zgură], celelalte 10 sunt de categoria WTA 250 (International).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.