Simona Halep a câştigat prima partidă pe care a jucat-o – în primul tur (R28) a avut liber – la WTA 250 “Upper Austria Linz“.
Nu i-a fost deloc uşor în primul set, în care a jucat încâlcit, iar revenirea adversarei a surprins-o total. Dar a reuşit să-şi regăsească ritmul şi să-l câştige, iar în al doilea a calmat jocul şi a fost pragmatică. Nu şi-a mai asumat riscuri inutile şi a lăsat-o pe Sasnovich să greşească în locul ei.
Şi-a îmbunăţit şi serviciul, care suferise în primul set (doar 5 puncte câştigate din 17 jucate cu al doilea).
Ca de obicei, în ultima vreme, s-a certat pe toată durata partidei, practic la fiecare greşeală. La prima minge de meci ratată, un out, s-a admonestat cu un “dai ca disperata”. Aşa că nu mai e necesar s-o critice altcineva, pentru că o face foarte bine şi singură.

Simona, după şi înaintea partidei.
Credit Foto: @wtalinz
Videoclip cu mingea de meci, la sfârşitul ştirii

În optimile de finală:

Simona Halep (22 WTA) [2, WC] – Aliaksandra Sasnovich (85) 7-5, 6-3

Partida a durat 1h38′.
Simona a început excelent pe tabelă – 4-0 – deşi jocurile de serviciu le-a câştigat greu. La retur însă, a făcut un break la zero. Dar de la acel scor, Sasnovich şi-a revenit, a jucat încântător şi Halep nu a avut replică timp de alte 4 jocuri, pierzându-şi de două ori serviciul la zero.
S-a redresat însă la timp, n-a mai pierdut decât un punct în următoarele două jocuri de serviciu şi a câştigat la retur în ultimul joc, după ce a anulat o minge pentru tie-break a jucătoarei din Belarus.
În setul al doilea, românca a convertit unica minge de break – de ambele părţi – în jocul al doilea [videoclip cu mingea de meci, la sfârşitul ştirii].
Simona a câştigat 72 din punctele disputate – 43 la serviciu, 29 la primire -, iar Aliaksandra, 62 (35/27).

Simona s-a calificat în al 6-lea sfert de finală al sezonului, după WTA 500 “Gippsland Trophy Melbourne, Australian Open, WTA 500 Stuttgart (după o victorie) – urmat de semifinale –,  WTA 500 Moscova şi WTA 250 Cluj-Napoca, urmat de finală.

Ea acumulează deocamdată 60 de puncte WTA, un premiu financiar în valoare de 4.677 € şi o va întâlni în sferturile de finală Jasmine Paolini (51, clasată pe cel mai bun loc al carierei, 25 de ani) [7], care astăzi a eliminat-o pe Saisai Zheng (87): 6-1, 2-6, 6-4 în 1h53′, după ce jucătoarea italiană a revenit în setul decisiv de la 0-3 (un break în urmă), pe care a învins-o în singura lor de până acum, cea din turul 2 al WTA 1000 Roma 2020.

Tabloul actualizat azi dimineaţă.
Mai devreme şi Jaqueline se calificase în sferturile de finală, tot pe jumătatea inferioară a tabloului.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.