Simona Halep a câştigat a doua partidă la WTA 250 “Upper Austria Linz” şi s-a calificat astfel în a treia semifinală a sezonului, a doua consecutivă, după WTA 500 Stuttgarttot după două victorii – şi WTA 250 Cluj-Napoca, unde a ajuns până în finală.
Victoria din sferturile de finală a fost una complicată, cu un prim set, în care Simona a început slab, parcă neîncălzită sau neconectată la partidă, astfel că adversara ei a prins curaj şi a jucat excelent, ajutată şi de greşelile care veneau din partea cealaltă. Treptat, Simona a intrat de-a binelea în joc, a început să adune puncte şi game-uri din ce în ce mai multe pe tabelă, dar nu i-a fost uşor nici măcar în setul decisiv, replica lui Paolini continuând să fie bună, dar acum fără rezultate concrete:

Simona Halep (22 WTA) [2, WC] – Jasmine Paolini (51) [7] 4-6, 7-5, 6-0

Partida a durat 2h13′.
Început rău de partidă al Simonei, aşa cum spuneam, care nu a câştigat decât două puncte – în jocul al doilea, de serviciu, pierdut – din primele 12. Dar treptat jucătoarea noastră şi-a mai revenit. La 3-5 a recuperat şi break-ul, dar a mai făcut un joc neinspirat de serviciu şi Paolini a convertit prima oportunitate de set.
Halep părea că este hotărâtă să inverseze situaţia în setul al doilea, pe care l-a început cu un joc câşigat la primire, dar Paolini a răspuns cu două break-uri – la zero şi la 15 – pentru 3-1. Dar de acolo, Simona a preluat definitiv iniţiativa: a egalat la 3 şi dacă la 4-4  a ratat două mingi de break, în următoarele trei jocuri de la 4-5 – nu a mai pierdut decât un punct.
Pentru ca în decisiv, jucătoarea noastră să prelungească seria jocurilor câştigate, la 9, cu menţiunea,  că 5 din cele 6 game-uri ale setului al treilea au fost decise la avantaje.
Simona a câştigat 100 din punctele disputate – 51 la serviciu, 49 la primire -, iar Jasmine,  87 (53 / 34).

Simona acumulează deocamdată 110 puncte WTA, un premiu financiar în valoare de 8.144 € şi o va întâlni în semifinala de pe jumătatea inferioară a tabloului pe învingătoarea din partida Jaqueline Cristian (100) [LL]Veronika Kudermetova (32) [4], care  va începe imediat.

Semifinala de pe jumătatea superioară a tabloului a fost decisă şi se va disputa între jucătoare din SUA: 

Alison Riske (73) [8]Danielle Collins (29) [3]

Palmares direct: 0-1

Credit Info: itftennis.com

În sferturile de finală, Riske a eliminat-o pe Xinyu Wang (106) [Q] – 6-3, 7-5, după ce învingătoarea a revenit de la 3-5 în setul doi – şi Collins pe Alison Van Uytvanck (69): 7-5, 6-3.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.