Simona Halep a obţinut a doua victorie la WTA 500 “VTB Kremlin Cup“, care se dispută la Moscova şi s-a calificat astfel pentru a 4-a oară anul acesta în sferturile de finală, după WTA 500 “Gippsland Trophy“, Melbourne, Australian Open – ambele în luna februarie – şi WTA 500 Stuttgart – în luna aprilie – singurul  turneu unde a ajuns în semifinale.

Embed from Getty Images

Simona a făcut un prim set excelent, a fost agresivă la retur şi nu i-a lăsat nicio oportunitate adversarei de a intra în joc, a obligat-o să greşească.
În al doilea, a mai scăzut nivelul, pe la jumătate a fost părăsită de serviciu – astăzi a câştigat mai multe puncte la primire – şi de forehand, iar Kudermetova a profitat, a reuşit să-şi facă jocul ei binecunoscut cu lovituri puternice şi bine plasate. Jucătoarea noastră şi-a regăsit însă serviciul şi astfel a reuşit să ducă setul în tie-break, unde a avut ultimul cuvânt, după ce a umblat şi la cutia cu lovituri imposibile “marca Halep”, a ajutat-o şi Kudermetova care a închis meciul în locul ei, cu o dublă.

Capitolul la care a excelat astăzi a fost deplasarea în teren şi viteza cu care a făcut-o, semn că cel puţin aici, lucrurile sunt din nou ca înainte:

În partida din optimile de finală:

Simona Halep (19 WTA) [8, WC] – Veronika Kudermetova (32) 6-1, 7-6(4)

Partida a durat 1h39′.
Primul set a fost dominat categoric de Simona, care a câştigat de trei ori la retur, a mai ratat 4 mingi de break în jocul 5 – singurul care a fost decis la avantaje – fără să aibă de înfruntat niciuna.
În setul al doilea, între jocurile 2 şi 5 s-a câştigat la retur, dar alte şanse de break nu au fost, astfel că s-a ajuns în tie-break, unde Simona s-a desprins de la 4 egal.
Simona a convertit 5 / 14 şanse de break, a câştigat 71 din punctele disputate – 34 la serviciu şi 37 la primire -, iar Veronika, 2 / 4 şanse de break şi 59 de puncte câştigate (39 / 20).
Palmaresul direct este acum 2-0.

Simona acumulează deocamdată 100 de puncte WTA, un premiu financiar în valoare de 15.500 USD şi o va întâlni în sferturile de finală – pentru prima oară în carieră – pe Maria Sakkari (7, clasată pe cel mai bun loc al carierei, 26 de ani împliniţi pe 25 iulie) [3], despre a cărei calificare în sferturi şi la “Akron WTA Finals”, Guadalajara, 10-17 noiembrie, am vorbit ceva mai devreme.

Partida a fost programată deja, se va disputa vineri în meciul 4 de pe terenul central şi va începe la ora estimată 16.00:

Ordinea de joc – 22.10 – WTA / ATP Moscova 2021

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.