Irina Bara a pierdut a doua partidă pe care a jucat-o la WTA 250 “Winners Open”, care se dispută la Cluj-Napoca.
A fost depăşită la limită de o jucătoare în formă – Kristina Kucova a venit aici, după ce acum două săptămâni juca finala WTA 250 Gdynia, şi cu o victorie la Irina, tot în optimile de finală – la capătul unei partide dramatice, prima care s-a decis în trei seturi pe tabloul principal al turneului de la Cluj.
Jucătoarea noastră a făcut un prim set excepţional, dar cea slovacă a echilibrat balanţa în următoarele două, fără s-o încline în favoarea ei.
La 5-5 în tie-break-ul setului trei, decizia nu fusese încă luată, iar Kristina Kucova a câştigat ultimele două puncte printr-un efort de voinţă uriaş, căci apoi s-a prăbuşit şi nici la interviul de pe teren nu-şi recăpătase încă respiraţia normală. Ea a mărturisit că a suferit de astm, de acolo această stare.

Ce i-a lipsit Irinei să se califice după doi ani în al doilea sfert de finală al carierei în circuitul principal, primul şi singurul de până acum, la WTA 250 Jūrmala (iulie) 2019? Poate mai multă îndrăzneală în jocurile de retur spre finalul partidei – atunci când a fost în trei rânduri la două puncte de victorie – şi mai ales în tie-break.
Asta ar fi dus la bun sfârşit una din cele mai reuşite partide ale ei din ultima vreme, în care a jucat îngrijit, a progresat mult la serviciu – faţă de ultimele meciuri – şi a avut o alternanţă inteligentă între apărare – unde a excelat – şi atac.

Irina şi Kristina, astăzi
Credit Foto: @winnersopen

Kristina Kucova (Slovacia, 118 WTA) [8] Irina Bara (120) 2-6, 7-6(3), 7-6(5)

Partida a durat 3h4′.
Irina a început tare, 3-0 cu două break-uri înainte, apoi şi-a pierdut serviciul, dar a restabilit diferenţa pentru 4-1. La 5-1 jucătoarea noastră a ratat două mingi de set la primire, dar a închis în următorul, la a 4-a oportunitate.
Tot Irina a reuşit primul break şi în setul doi – în jocul al treilea – dar şi-a pierdut imediat avantajul. Apoi Kucova a preluat iniţiativa cu break-ul din jocul 8, pentru 5-3, dar jucătoarea din România a rezistat atunci când a primit şi a servit pentru a rămâne în set. Dar în tie-break, cea slovacă s-a desprins de la 2-2 cu patru puncte consecutive, iar Bara nu a salvat decât prima minge de set.
În decisiv, a venit rândul Kristinei să câştige prima la retur, dar Irina a reuşit imediat re-break-ul. Cum ea a servit prima în set, a fost în trei rânduri la 5-4 (30 egal) şi 6-5 (30 şi 40 egal) la două puncte de victorie.
Rezistase şi la 5-5, atunci când salvase două mingi de break de la 15-40 şi în tie-break începuse foarte bine, 4-1.

Irina a câştigat cu un punct mai mult decât adversara ei 116 (66 la serviciu / 50 la primire) – 115 (68 / 47).

Kristina Kucova o va întâlni în sferturile de finală pe Mayar Sherif (Egipt, 119), care în optimi s-a impus în întâlnirea dintre jucătoarele care în primul tur (R32) căştigaseră prima partidă pe un tablou principal al unui turneu WTA: 6-2, 6-2 în 1h10′ cu Alexandra Eala (639) [WC]

Ordinea de joc – 05.08 – WTA Cluj 2021

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.