Ambele jucătoare din România care au evoluat în optimile de finală de pe jumătatea inferioară a tabloului WTA 250 “Winners Open”, au fost învinse în două seturi:

  • Ana Bogdan, categoric, de către o jucătoare în faţa căreia pare că a dezvoltat un complex de inferioritate, vezi şi partida din turul 2 al WTA 125 Bol 2019.
  • Jaqueline Cristian, după o partidă în care a arătat câteva lucruri frumoase, a avut şansele ei, dar lipsa de constanţă şi de precizie în momentele importante au privat-o de ocazia de a prelua controlul sau măcar de a prelungi meciul.

Ana şi Aleksandra, astăzi
Credit Foto: @winnersopen

Aleksandra Krunic (Serbia, 268) [Q] Ana Bogdan (102) [3] 6-3, 6-3

Partida a durat 1h23′.
Ana a fost condusă permanent în meci. În primul set, break-ul lui Krunic din jocul al doilea i-a fost suficient pentru a-l câştiga, căci jucătoarea noastră nu şi-a creat nicio oportunitate de re-break, mai mult, nu a câştigat decât 7 puncte din 22 la retur.
În setul al doilea jucătoarea din Serbia a început şi mai bine, 4-0, apoi 5-1, scor la care Ana a reuşit singurul break, la zero. Dar a pierdut ultimul game al partidei, cel de serviciu, tot la zero. În acest set, ea a câştigat 16 puncte la retur, din 27 jucate

Ana rămâne cu acumulările cuvenite victoriei din primul tur (R32), în timp ce Aleksandra Krunic o va întâlni în sferturile de finală pe Anna Karolina Schmiedlova (Slovacia, 99), care a eliminat astăzi alt cap de serie, pe Kaja Juvan (114) [6] 7-6(7), 6-0 în 1h35′.
Jucătoarea din Slovacia ratase în manşa întâi două mingi de set la 6-5, la retur, iar în tie-break a salvat trei, de la 4-6 şi 6-7, pentru ca în al doilea să nu mai piardă decât 6 din cele 31 de puncte jucate.
Schmiedlova era mai slab clasată decât Juvan pe lista de acceptare – 122 WTA – dar a depăşit-o între timp, după ce săptămâna trecută a câştigat titlul la WTA 125 Belgrad  şi a progresat pe locul actual.
Ea are un clasament maxim 26 WTA / octombrie 2015, an în care câştiga titlul la WTA 250 Bucureşti.

Credit Foto: Neal Trousdale pentru @opentenis

Andrea Petkovic (Germania, 91) [2] Jaqueline Cristian (149) 6-4, 6-3

Partida a durat 1h37′.
În primul set, Jaqueline a salvat o minge de break în jocul al doilea şi a ratat două în următorul. Acestea au fost şi singurele oportunităţi de a câştiga la primire de ambele părţi, până în ultimul joc, atunci când Petkovic a reuşit break-ul şi implicit a câştigat setul, la a doua oportunitate.
În setul al doilea, jucătoarea noastră a avut de două ori break-uri în faţă, pentru 1-0 şi 3-2, dar de fiecare dată şi-a pierdut imediat avantajul.
La 3-4 şi-a pierdut serviciul după ce a condus cu 40-15, iar la 3-5 a ratat nu mai puţin de cinci şanse de re-break – două de la 40-15 şi trei la avantaje – înainte ca Petkovic să rateze prima minge de meci. Jaqueline a salvat-o pe aceea, apoi încă una, înainte ca jucătoarea din Germania să închidă partida, după un game cu şase egalităţi.

Jaqueline rămâne cu acumulările cuvenite victoriei din primul tur (R32), în timp ce Andrea Petkovic o va întâlni în sferturile de finală pe învingătoarea din partida Lesia Tsurenko (Ucraina, 191) – Seone Mendez (Australia, 269) [Q], care se joacă acum.

Ordinea de joc – 04.08 – WTA Cluj 2021

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.