După trei victorii la turneul WTA 250 “Winners Open”, care se dispută la Cluj-Napoca, Mihaela Buzărnescu a pierdut a patra partidă, în faţa unei jucătoare puternice şi foarte hotărâtă să-şi depăşească aici recordurile personale.
Dar, după ce abordase primele partide cu serenitate, Mihaela şi-a pierdut cumpătul spre finalul setului al doilea – când nimic nu era încă pierdut – şi, ca de obicei în cazul ei, această stare de spirit a avut repercusiuni asupra jocului şi implicit a scorului. Revenirea dătătoare de speranţe a fost anulată în ultimul game al meciului, atunci când jucătoarea noastră a clacat din nou.

În semifinala de pe jumătatea superioară a tabloului: 

Credit Foto: @WinnersOpen

Mayar Sherif (119 WTA) – Mihaela Buzărnescu (170 WTA) 7-6(1), 6-4

Partida a durat 1h50′.
La fel ca în meciul de ieri, Mihaela şi-a pierdut serviciul în primul game şi, tot la fel, ea a revenit de la 1-3 cu 3 jocuri câştigate la rând, al 6-lea la retur. Şi părea că deznodământul va fi acelaşi, atunci când jucătoarea noastră a fost la două puncte de a câştiga setul – la 5-4, 30 egal -, dar mai ales la 6-5, atunci când şi-a procurat o minge de set. Aceasta a fost anulată de un as al adversarei, pe care Miki l-a contestat îndelung, s-a enervat, şi-a pierdut calmul şi nu a mai câştigat decât un punct în tie-break şi patru în primele 4 jocuri ale setului al doilea.
Totuşi, de la 0-4 a avut o revenire interesantă: a egalat la 4, scor la care a fost la două puncte de al treilea break consecutiv din set. Nu l-a reuşit, ca apoi să-şi piardă serviciul la zero în ultimul joc.
Mihaela a câştigat 63 din punctele disputate – 35 la serviciu şi 28 la primire – iar Mayar, 74 (46/28).

Mayar Sherif (25 de ani împliniţi pe 5 mai, 119, clasament maxim: 114 WTA / februarie 2021) va intra de luni – datorită celor 180 de puncte brute acumulate până acum – în top 100 WTA.

Ea s-a calificat în prima finală a carierei – la fel cum şi semifinala şi sfertul de finală fuseseră o premieră în circuitul principal – unde o va întâlni pe învingătoarea din semifinala de pe jumătatea inferioară a tabloului, care se joacă acum:

Aleksandra Krunic (268) [Q]Andrea Petkovic (91) [2]

Jucătoarea din Germania a câştigat astăzi, ceva mai devreme, primul joc de după reluarea partidei din sferturile de finală şi astfel meciul cu Seone Mendez (269) [Q]: 6-7(6), 6-4, 6-1 în 2h24′, după ce jucătoarea din Australia condusese cu 3-0 – un break înainte – în setul al doilea.

Ordinea de joc – 07.08 – WTA Cluj-Napoca 2021

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.