Mihaela Buzărnescu a obţinut astăzi a doua victorie  la WTA 250 “Winners Open”, care se dispută la Cluj-Napoca.
Ea era înaintea partidei ultima jucătoare din România – din cele 8 care fuseseră prezente pe tabloul principal – încă activă în turneu, ceea ce l-a făcut pe comentatorul WTA TV să exclame înaintea ultimului punct al partidei: “Speranţele unei naţiuni apasă pe umerii ei”.

O propoziţie care poate părea exagerată, dar nouă ne aduce aminte de ce scriam după ce îşi încheia turneul olimpic: că deşi fără rezultate semnificative în 2019, 2020 şi anul acesta, nu s-a dat bătută, a venit şi s-a dus atunci când a fost chemată sau trimisă, a trecut peste ironiile fanilor dezamăgiţi şi a continuat să-şi facă treaba.
Avem în faţă şi locurile pe care le ocupă cele două jucătoare învinse aici de ea şi fără să-i supraevaluăm acest rezultat, rămânem la părerea că a tratat cu acelaşi profesionalism şi această perioadă nefastă, ca pe aceea când obţinea cele mai bune rezultate ale carierei, 2017 şi, mai ales, 2018. Că forma sportivă nu a mai fost prezentă, este cu totul altă discuţie.

Mihaela s-a calificat în primul sfert de finală în circuitul principal, după cel de la WTA Hiroshima 2019 – singurul din acel an – şi a obţinut a 6-a victorie pe un tablou principal din circuitul GS / WTA / JO în 2021, cele două de aici fiind precedate de cele de la Jocurile Olimpice, Roland Garros, WTA 250 Belgrad 1 şi Guadalajara.
Acum o luna se califica în semifinalele turneului din circuitul intermediar, WTA 125 Båstad.

Mihaela şi Lara, astăzi
Credit Foto: Neal Trousdale pentru @opentenis.ro

Mihaela Buzărnescu (170 WTA) – Lara Arruabarrena (Spania, 198) 6-3, 7-5

Partida a durat 1h37′.
În primul set, între jocurile 2 şi 5 s-a câştigat la retur, Mihaela având de fiecare dată un break în faţă. De la 3-3 jucătoarea noastră s-a desprins cu două jocuri câştigate la serviciu – la 15 şi la zero – şi unul la primire, la 30.
În setul al doilea, după un schimb de break-uri în jocurile 2 şi 3, Arruabarrena a luat un avans pentru 5-3. Dar de acolo, Miki a câştigat toate jocurile, anulând în treacăt şi o minge de set (pe serviciul ei) a Larei, la 5-4.

Mihaela acumulează 60 de puncte WTA, un premiu financiar în valoare de 5.800 USD şi o va întâlni în sferturile de finală pe Kristyna Pliskova (123, clasament maxim: 35 WTA / iulie 2017, 29 de ani), care astăzi a trecut de Katarzyna Kawa (182) – 6-4, 6-4 în 1h57′ – după ce în primul tur o eliminase pe Martina Trevisan (100) [4].
Mihaela a mai jucat o dată cu Kristyna, atunci când o învingea în sferturile WTA 250 Praga 2018.

Ordinea de joc – 05.08 – WTA Cluj 2021

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.