Finala turneului WTA Premier 5 “Dongfeng Motor Wuhan Open” va fi:

Credit foto: espntennis.com

Aryna Sabalenka (Belarus, 14) [9]Alison Riske (SUA, 35 WTA)

Palmares direct: 2-0

Credit Info: itf tennis.com

În semifinalele disputate astăzi s-au înregistrat rezultatele:

Aryna Sabalenka – Ashleigh Barty (Australia, 1) [1] 7-5, 6-4

Partida a durat 1h43′.
Sabalenka a început partida cu un break, a fost egalată la 3 şi s-a desprins în jocul 11, pentru ca în setul 2, break-ul din jocul 9 să-i fie suficient.

Alison Riske – Petra Kvitova (Cehia, 7) [5] 7-5, 7-5

Partida a durat 2h5′.
Câte un break de fiecare parte până în prelungirile fiecărui set, Riske reuşindu-le pe cele decisive, de fiecare dată, în ultimul joc. De menţionat că Petra Kvitova a ratat în manşa a doua câte două mingi de set la 5-3 (când primea) şi la 5-4 (când servea).

Aryna Sabalenka (21 de ani, clasament maxim: 9 WTA / februarie 2019) s-a calificat pentru a doua oară la rând în finala turneului de la Wuhan – anul trecut devenea campioană – a 3-a a sezonului – după International Shenzhen (câştigată în faţa lui Alison Riske) şi Premier San José (pierdută) – şi în a 8-a a carierei – 6 pe hard, 1 pe iarbă, 1 pe zgură – palmares 3-4:

  • 2 Premier 5: 1-0    
  • 3 Premier: 1-2
  • 3 Internatioanal: 1-2

Alison Riske (29 de ani, clasament maxim: 32 WTA săptămâna trecută) va juca în a 9-a şi cea mai importantă finală a carierei, precedentele 8 fiind de categoria International, palmares 2-6, toate pe hard, prima – Tianjin 2014 şi ultima – ‘s-Hertogenbosch 2019 – fiind cele câştigate. 5 dintre ele le-a disputat pe hard, 2 pe iarbă şi 1 pe zgură.

În urma acestor rezultate:

  • Alison Riske îşi mai îmbunătăţeşte încă o dată cea mai bună poziţionare a carierei în ierarhia WTA: este sigură acum de locul 24, o victorie în finală ar duce-o pe locul 21
  • Aryna Sabalenka este sigură că va rămâne în top 20, pe care îl părăsise în clasamentul live, fiind sigură de locul 19, cu o victorie în finală ea şi-ar păstra locul actual, 14
  • Ashleigh Barty rămâne lider WTA, poziţie ce o avea asigurată după eliminarea Karolinei Plíšková în optimi.
  • Petra Kvitova se opreşte pe locul 7, astfel că Simona Halep va reveni în top 5 WTA (pe locul 5), după o absenţă de 3 săptămâni

Cele 4 semifinaliste vor avea BYE în primul tur la WTA Premier Mandatory Beijing, învinsele vor fi recompensate cu premii financiare în valoare de 130.030 USD, iar finalistele şi-au asigurat premii de 260.310 USD.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.