După două victorii obţinute la turneul WTA 250 “Zavarovalnica Sava Portorož”, Sorana Cîrstea a pierdut-o pe cea din sferturile de finală.

Ea a avut un handicap de 0-3 în fiecare dintre cele trei seturi şi nu a reuşit să revină cu succes decât în al doilea, pentru ca în decisiv să fie dominată categoric de micuţa ei adversară [1,62 m], care a bifat astfel cel mai bun rezultat al carierei:

Sorana & Jasmine, în timpul partidei
Credit Foto: @zavarovalnicasavaportoroz

Jasmine Paolini (87 WTA) – Sorana Cîrstea (40) [4] 6-4, 4-6, 6-1

Partida a durat 2h6′.
Paolini a condus în primul set cu 3-0, datorită break-ului din jocul 2. În al 5-lea, Sorana a convertit a 5-a minge de re-break şi apoi a egalat la 3. De acolo s-a mers cu trei game-uri de serviciu câştigate la zero, dar în ultimul, jucătoarea din Italia a închis cu un break la 15.
Scenariu  identic la începutul setului al doilea: 3-0 (tot cu break în jocul 2) pentru Paolini, iar jucătoarea noastră a egalat din nou la 3 (tot după un break în jocul 5), dar acum a avut ea ultimul cuvânt, datorită break-ului suplimentar din jocul 9.
Paolini, care încheiase în corzi setul al doilea – ca joc şi psihic – a venit remontată din pauza de vestiar şi a respectat modelul partidei: 3-0 (tot cu break în jocul 2), de data aceasta Sorana nu a câştigat decât un punct în această secvenţă. Ea a ratat şi mingea de re-break din jocul 5, şi-a mai pierdut încă o dată serviciul în al 6-lea şi ultimul game al partidei, la zero.
Sorana a câştigat 80 din punctele disputate – 42 la serviciu, 38 la primire – iar Jasmine, 99 (64 / 35).

Jasmine Paolini s-a calificat astfel în prima semifinală a carierei în circuitul principal, unde o va întâlni pe Yulia Putintseva (Kazahstan, 44) [2], care a eliminat-o în sferturi pe Lucia Bronzetti (Italia, 167)[Q]: 6-3, 6-2 în 1h23′.

Urmează să se dispute sferturile de finală de pe jumătatea superioară a tabloului, în cel nedecis ieri urmând să se întâlnească jucătoare ale gazdelor:

Kaja Juvan (103) – Tamara Zidansek (34) [5]

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.