Sorana Cîrstea s-a calificat în sferturile de finală ale WTA 250 “Zavarovalnica Sava Portorož” şi va juca în aceasta fază pentru a 4-a oară anul acesta, după evenimentele de aceeaşi categorie: “Grampians Trophy”, Melbourne (hard), Istanbul (zgură) – turneu pe care avea să-l câştige şi Strasbourg (zgură), unde avea să joace finala.
Ea a legat astăzi două victorii pentru prima dată după Wimbledon.

Astăzi, în optimile de finală – partida a fost întârziată de ploaie, acum plouă din nou – a învins o jucătoare care anul acesta se calificase în prima – şi singura de până acum – finală a carierei, în circuitul principal, la WTA 250 Praga.
Cîrstea a început foarte rău partida, a continuat-o foarte bine, iar în final, a depăşit problemele pe care le-a avut la închiderea meciului.

Sorana Cîrstea (40 WTA) [4] – Tereza Martincova (Cehia, 61) 7-5, 6-2

Partida a durat 1h33′.
Primul set a avut două părţi complet diferite: până la 2-5, românca nu reuşise să câştige decât 3 din 19 puncte în cele patru jocuri de retur, iar jucătoarea din Cehia se desprinsese datorită break-ului din al doilea game.
La acel scor, Sorana a salvat o minge de set şi apoi a câştigat 18 din următoarele 20 de puncte – un break la 15 şi altul la zero – până la sfârşitul setului.
În setul al doilea, Sorana s-a desprins datorită break-urilor din jocurile 2 şi 4, şi-a pierdut serviciul în al 7-lea, dar a câştigat imediat încă o dată la primire – la zero – pentru ca la 5-2 să câştige jocul de serviciu, după ce a salvat trei mingi de break, a ratat o minge de meci, a mai salvat patru mingi de break, înainte de a converti a doua oportunitate pentru victorie.
Sorana a câştigat 73 din punctele disputate – 48 la serviciu, 25 la primire – iar Martincova, 56 (27/29).
Palmaresul direct a devenit acum 2-1 pentru jucătoarea noastră.

Sorana acumulează deocamdată 60 de puncte WTA, un premiu financiar în valoare de 4.677 € şi o va întâlni în sferturile de finală, pentru prima dată în carieră, pe Jasmine Paolini (Italia, 87), care a eliminat-o astăzi pe Anna Kalinskaya (Rusia, 145): 6-3, 6-2 în 1h30′.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.