S-a încheiat cel mai puternic turneu organizat anul acesta în România, ATP Challenger “Concord Iaşi Open”, care s-a disputat pe zgură la Baza Ciric şi a fost dotat cu o contribuţie financiară totală în valoare de 88.520 €.

Titlul în proba de simplu a fost cucerit de un jucător care a reuşit această performanţă pentru prima dată în circuitul intermediar.
Campionului Carlos Taberner îi prieşte la noi, căci în iunie 2016, câştiga primul titlu ITF al carierei 10k, (premii în valoare de 10.000 USD) Bucureşti.

Imagini din timpul festivităţii de premiere şi a finalei turneului de la Iaşi
Credit foto: Cristina Huţu / Creative Fortitude pentru “Concord Iaşi Open”
Partener media: TENISite.info

În finala disputată duminică:

Carlos Taberner (Spania, 189 ATP) [5] – Mathias Bourgue (Franţa, 258) 6-4, 7-6(4)

Partida a durat 1h54′.
Un singur break în toată partida, cel din jocul 7 al primului set. În game-ul următor, Taberner a apărat o şansă de re-break  a lui Bourgue. În setul 2, au fost doar 3 mingi de break, toate ale jucătorului francez în jocul 4, la 40-0, anihilate de cel spaniol, care a  câştigat 5 puncte la rând. El a sprintat şi în tie-break de la 4 egal cu altă serie, acum pentru primul titlu Challenger al carierei. 

Despre cei doi finalişti am scris pe larg ieri, punctele şi premiile financiare le găsim în tabloul PDF, să mai adăugăm doar că învingătorul în vârstă de 23 de ani şi-a asigurat un nou maxim al clasamentului, începând de marţi: locul 148 (neoficial) – cel vechi: 174 ATP / martie 2020.

Carlos a mulţumit pe Instagram [postarea, mai jos] organizatorilor turneului pentru condiţiile pe care i le-au oferit de-a lungul săptămânii. În foto, alături de antrenorul de la Academia GTennis din Valencia.

 Tabloul de Simplu – ATP Challenger Iaşi 2020

 

View this post on Instagram

 

Muy contento de ganar mi primer challenger en Iasi, Rumanía ?? !!! Gracias @concord_iasiopen por el trato toda la semana !!! ?????

A post shared by Carlos Taberner (@carlostaberner) on

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.