Credit Foto: sina.cn

Marius Copil a pierdut partida din optimile de finală ale turneului ATP Challenger – dotat cu premii în valoare de 81.240 USD + H (ospitalitate) – “American Express Istanbul”:

Blaz Kavcic (Slovenia, 226 ATP) – Marius Copil (93) [3] 6-3, 7-5

Partida a durat 1h19′.
Marius nu a câştigat niciodată cu returul – a ratat singura şansă pe care şi-a procurat-o în jocul 8 al primei manşe, când putea să egaleze la 4 – dar şi-a pierdut serviciul de două ori în primul set şi o dată în al doilea, deşi a servit 9 aşi – adversarul, 3 – şi a comis 3 duble greşeli – slovenul, 5. Jucătorul nostru a câştigat 53 de puncte, iar Kavcic, 67.

Astfel, Marius nu reuşeşte să lege nici acum două victorii pe un tablou principal, indiferent de circuit. Singura dată când a reuşit aceasta, după 500 Series Basel 2018 a fost la ATP Challenger Surbiton, în luna iunie.

Marius rămâne cu acumulările cuvenite calificării în optimile de finală – 8 puncte ATP – care pentru moment îi asigură prezenţa printre primii 90 de jucători în ierarhia ATP, dar presiunea asupra liniei sale de clasament va fi mare în finalul sezonului, când are de apărat 320 de puncte, corespunzătoare finalei, precedate de calificări la 500 Series Basel, plus 18 pentru victoria din prima rundă a calificărilor Masters 1000 Shanghai.

Blaz Kavcic trecuse în turul 2 (R32) pe Filip Jianu, după ce jucătorul nostru abandona în setul decisiv.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.