Galerie: Juan Ignacio Londero, campion la Córdoba
Credit Foto: “Córdoba Open”

Dacă defunctul turneu de la Quito a oferit ineditul situaţiei că un jucător a câştigat primul lui titlu ATP la 34 de ani, în 2015, şi a repetat performanţa în următorii doi ani, acestea fiind de altfel singurele victorii de turneu (şi singurele finale) din cariera lui Victor Estrella Burgos, şi urmaşa acelei competiţii, ATP 250 Series “Córdoba Open” a livrat la prima ediţie un deznodământ neobişnuit.

Turneul a fost câştigat de un jucător care nu avea la începutul săptămânii trecute nicio victorie pe un tablou principal în circuitul ATP, argentinianul Juan Ignacio Londero (112 ATP, 25 de ani). Beneficiar al unui wild card pe tabloul principal, el a obţinut primele 5 victorii şi astfel primul titlu al carierei.

Chiar dacă lista învinşilor lui nu este foarte sonoră, doar doi capi de serie numărându-se printre ei: Nicolas Jarry (Chile, 41) [5] şi compatriotul de care a trecut în finala de azi noapte:

Juan Sebastian Londero – Guido Pella (61) [8] 3-6, 7-5, 6-1 în 2h3′, primul set fiind singurul pe care campionul l-a pierdut săptămâna aceasta,

performanţa rămâne una excepţională, cele 250 de puncte asigurându-i un progres în clasamentul de astăzi până pe locul 69, iar premiul financiar fiind în valoare de 90.990 USD.

El este primul jucător care câştigă un turneu fără ca la începutul lui să aibă vreo victorie în circuit, de la belgianul Steve Darcis, la International Series Amersfoort 2007 (venit din calificări şi cu două meciuri pierdute în circuit până atunci).

Guido Pella (28 de ani), care a jucat în a 4-a finală a carierei – toate pierdute – a progresat până pe locul 50 şi a fost recompensat cu 49.205 USD.

În finala de dublu:

Roman Jebavy (Cehia, 58 ATP la dublu) / Andres Molteni (Argentina, 51) [3] – Maximo Gonzalez (41) / Horacio Zeballos (23) (ambii Argentina) [1] 6-4, 7-6(4)

Jebavy / Molteni au câştigat al doilea titlu împreună, după 250 Series Kitzbühel 2018, cehul are acum în palmares 4 titluri şi argentinianul, 6.

Tablourile turneelor ATP

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.