Dacă luni, în primul tur (R32) ATP 500 Series “Erste Bank Open”, au jucat trei capi de serie, ieri au intrat în turneu primii doi de pe tablou.
Ambii au câştigat, nu foarte uşor, de mirare fiind rezistenţa pe care a întâmpinat-o Dominic Thiem.

Liderul ATP a trecut prin momente complicate în primul set al partidei:

Novak Djokovic (1) [1,WC] – Filip Krajinovic (30) 7-6(6), 6-3

Partida a durat 1h58′.
Un prim set dificil pentru liderul ATP, a cărui tactică de a folosi des scurta, urmată de o venire la fileu a eşuat, în faţa unui adversar tehnic şi, după cum spunea chiar Nole, care îl cunoaşte foarte bine.
Astfel că în pofida unui start bun – 3-1 – Djokovic şi-a pierdut ulterior de două ori serviciul fiind pus în postura de a servi – la 3-5 – şi a primi apoi, pentru a rămâne în set. A ieşit ca de obicei din încurcătură, dar în tie-break – la 5-6 – a salvat o minge de set a lui Filip, ca apoi să profite de două ratări mari din apropierea fileului ale compatriotului său: un smash în fileu şi un forehand afară.
În setul 2, Nole s-a desprins datorită celor două break-uri – din jocurile 3 şi 9 – dar nu înainte de a salva la 3-2 o minge de re-break a lui Filip.
Acum palmaresul îi este favorabil lui Djokovic: 2-1.

Următorul adversar al lui Novak Djokovic va fi Borna Coric (24) – partida se va juca astăzi şi va începe cel mai devreme la 18.30 – cu care are un palmares direct: 3-0. În cazul în care va câştiga, Nole are asigurat matematic locul 1 la sfârşitul sezonului, pentru a 6-a oară în carieră, după 2011-’12, 2014-’15 şi 2018.
În caz contrar, conform contului oficial ATP Media Info, în cazul în care Rafael Nadal va participa la ATP 250 Series Sofia (8-14 noiembrie) acesta ar avea şanse teoretice pentru locul 1. Dar şansele reale ca Rafa să meargă la Sofia sunt practic nule.

Deţinătorul titlului şi proaspătul campion de la US Open a trebuit să muncească serios înainte de a se impune în partida:

Dominic Thiem (3) [2] – Vitaliy Sachko (Ucraina, 529) [LL] 6-4, 7-5

Partida a durat 1h47′.
Părea că Dominic va încheia repede socotelile, atunci cînd s-a desprins în primul set la 5-1. Doar că Sachko a recuperat ambele break-uri şi a avut două şanse consecutive de a egala la 5, pe serviciul său, înainte ca jucătorul austriac să câştige 4 puncte la rând, care i-au asigurat setul.
Vitaliy a început setul doi cu un break, dar o serie de patru jocuri l-au dus pe numărul 3 ATP în avantaj. Doar că ucraineanul nu se dădea plecat de la meciul vieţii, a egalat datorită celui de-al patrulea break din meci – reuşit în jocul 7 – iar în al 12-lea a salvat prima minge de meci.

Scorul strâns este una, dar impresionantă a fost exprimarea pe teren al lui Vitaliy Sachko – felul cum a ajuns pe tabloul principal – un jucător care la 23 de ani se clasează acum pe cel mai bun loc al carierei şi care are în palmares un singur titlu ITF, la M15 Chornomorsk (Ucraina) 2019 şi doar două prezenţe pe tablourile principale din circuitul ATP Challenger, unde a obţinut o singură victorie.
Or, ieri el a jucat deseori la nivelul ilustrului său adversar – la fel ca Zizou Bergs cu Karen Khachanov, săptămâna trecută la Anvers – demonstrând încă o dată că diferenţa în ce priveşte exprimarea în teren nu este atât de mare între corifeii tenisului din ATP şi truditorii din circuitul ITF. Altele sunt cauzele care creează treptat un decalaj dintre ei, care în timp nu mai poate fi acoperit decât prin şansă.
Este adevărat însă, că Dominic Thiem a greşit foarte mult şi acum îi înţelegem mai bine rezervele pe care le-a exprimat în legătură cu apărarea titlului.

În alte două partide tari pentru un tur 1, Grigor Dimitrov (20) a câştigat prima întâlnire pe care a avut-o cu Karen Khachanov (18), fiind mult mai determinat în setul doi, iar Cristian Garín (22) l-a eliminat pe Stan Wawrinka (19), după o partidă care a durat 2h13′ şi a egalat palmaresul direct: 1-1. Pentru jucătorul chilian urmează Dominic Thiem, pe care nu l-a mai întâlnit până acum.

Rezultatele în tabloul PDF, de mai jos, videoclip cu rezumatul zilei, la sfârşitul ştirii

Astăzi (miercuri) vor juca în primul tur (R32) şi cei doi capi de serie – au rămas doar 7 după retragerea din turneu a lui Diego Schwartzman – care nu au făcut-o până acum (sesiunea pe arena centrală începe la ora 13.00):

  • în meciul al doilea, nu mai devreme de ora 15.00:

Jason Jung (Taipei, 127) [LL]Daniil Medvedev (6) [4]

Palmares direct: 0-0

  • în continuare:

Stefanos Tsitsipas (5) [3]Jan-Lennard Struff (34)

Palmares direct: 3-2

Credit Info: itftennis.com

Ordinea de joc – 28.10 – ATP Viena 2020

Turneele Săptămânii (rezultate complete)
Click pe butonul corespunzător și selectați tabloul pe care vreți să-l vizualizați
@ Paris
27 sep - 11 oct 2020
"Roland Garros"
Grand Slam - zgură, aer liber
€ 18.209.040
Cronicile turneului
@ Strasbourg
20 - 26 sep 2020
"Internationaux de Strasbourg"
WTA International - zgură, aer liber
202.250 USD
Cronicile turneului

@ Hamburg
21 - 27 sep 2020
"Hamburg European Open"
ATP 500 Series - zgură, aer liber
1.062.520 € / 1.203.960 €
Cronicile turneului

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.