Imagini din timpul celor 3 sferturi de finală disputate ieri
Credit Foto: sina.com

La ATP Masters 1000 “Coupe Rogers”, care se dispută la Montréal, pentru prima dată în istoria evenimentelor de această categorie doi jucători ruşi s-au calificat în semifinalele unuia şi aceluiaşi turneu.

Karen Khachanov şi Daniil Medvedev şi-au câştigat într-o manieră categorică partidele din sferturile de finală de pe jumătatea inferioară a tabloului – eliminându-i pe capii de serie 3, respectiv 2 – şi se vor întâlni în semifinale:

Karen Khachanov (Rusia, 8 ATP) [6] – Alexander Zverev (Germania, 7) [3] 6-3, 6-3

Partida a durat 1h14′.
Khachanov şi-a câştigat toate jocurile de serviciu – a avut de salvat două mingi de break în ultimul joc al partidei – cărora le-a adăugat două câştigate cu returul în primul set şi unul în al doilea.
Zverev a servit nu mai puţin de 8 duble greşeli, iar adversarul lui niciuna, în timp ce scorul la aşi i-a fost favorbail rusului: 5-3

Karen Khachanov (23 de ani, clasat pe cel mai bun loc al carierei) s-a calificat pentru a 3-a oara printre ultimii 4 la un turneu Masters 1000, după cele de la Toronto 2018 – aşadar revine în semifinale la Canadian Open – şi Paris 2018, la acesta din urmă avea să devină campion.

Daniil Medvedev (Rusia, 9) [8] – Dominic Thiem (Spania, 4) [2] 6-3, 6-1

Partida a durat 56′.
Medvedev şi-a câştigat toate jocurile de serviciu – n-a avut de înfruntat nicio minge de break – cărora le-a adăugat câte două break-uri în fiecare set (în al doilea a condus cu 5-0).

Daniil Medvedev s-a calificat în a doua semifinală Masters 1000 a carierei, prima tot în acest sezon, la Monte Carlo.

Cei doi jucători din Rusia s-au întâlnit o singură dată până acum, în semifinalele ATP 250 Series Moscova 2018, Karen având câştig de cauză: 6-1, 6-7(5), 6-3.

Partida lor va începe cel mai devreme la ora 22.00.

*

Pe jumătatea superioară, doar un semifinalist este cunoscut, deţinătorul titlului, Rafael Nadal (Spania, 2 ATP) [1], care a ezitat doar în primul set al partidei cu  Fabio Fognini (Italia, 7) [7]: 2-6, 6-2, 6-1 în 1h57′. Acolo, Nadal şi-a pierdut de două ori serviciul şi a ratat singura oportunitate de break. Dar în următoarele două situaţia a fost diametral opusă, astfel că Rafa s-a calificat în a 72-a semifinală la un turneu Masters 1000.

Adversarul lui din penultima fază a turneului este încă necunoscut, căci partida care va decide câştigătorul celui de-al doilea sfert al tabloului, Gaël Monfils (Franţa, 20) [16] – Roberto Bautista Agut (Spania, 13) [10], a fost întreruptă de ploaie, când se jucaseră doar două puncte. Ea va începe la ora 20.00, iar Nadal îl va întâlni pe învingător, cu începere de la ora 3.00 (cel mai devreme).

Ordinea de joc -10.08 – ATP Rogers Cup Montréal 2019

Tablourile turneelor ATP

Galerie videoclipuri (2)
Rezumatul zilei şi cele mai frumoase raliuri de la Nadal – Fognini

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.