Credit Foto: “Tennis Canada”

Bianca Andreescu (Canada, 107 WTA, 18 ani) a câştigat îm primele două săptămâni ale anului 10 partide din 11 jucate: 3 în calificări şi 4 pe tabloul principal la turneul WTA International Auckland şi 3 în calificările Australian Open.

Ea va juca pentru a doua oară pe tabloul principal al unui turneu de Mare Şlem, după Wimbledon 2017 (unde de asemenea parcurgea calificările) în urma celor 3 victorii obţinute în calificările Australian Open 2019, în două dintre ele ea beneficiind de retragerea adversarelor: 6-1, 1-0 cu Katie Swan (Marea Britanie, 181) în prima rundă şi 6-0, 4-1 cu Tereza Smitkova (Cehia, 137) în runda finală. În runda a doua ea trecuse de Valentini Grammatikopoulou (Grecia, 173): 6-4, 6-1.

Adversara Biancăi  din primul tur (R128) pe tabloul principal va fi o altă jucătoare de mare perspectivă, Whitney Osuigwe (SUA, 199, aflată pe cel mai bun loc al carierei, 16 ani), beneficiara unei invitaţii. Osuigwe a câştigat Roland Garros 2017 la junioare, ediţie în care Bianca devenea campioană la dublu. În acelaşi an, americanca a fost desemnată campioană mondială ITF a categoriei de vârstă.
Anul trecut, Whitney a câştigat primul titlu, la senioare, ITF 80.000 USD Tyler, Texas şi a participat pe tabloul principal al US Open, invitată ca şi acum.

Cele două nu s-au mai întâlnit până acum.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.