Atunci când enumeram jucătorii echipei Peru – adversara României în barajul pentru turul calificativ al Turneului Final, ediţia 2022 a Cupei Davis, care se va disputa tot în sala Horia Demian la Cluj Napoca, pe hard indoor, în perioada 27-28 noiembrie (confom site-ului daviscup.com) – începeam lista cu Juan Pablo Varillas.

Atunci jucătorul care a împlinit 25 de ani pe 6 noiembrie, era clasat pe locul 121, acum este pe 127, dar ieri a câştigat turneul ATP Challenger “Dove Men+Care Legion Sudamericana”, care s-a disputat pe zgură, la Santiago de Chile.

Cotat cap de serie 3, Varillas l-a eliminat în semifinale pe Francisco Cerundolo (110 ATP, 23 de ani) – despre vorbeam la începutul anului, la fel despre fratele lui, Juan Manuel (103 ATP, 19 ani) – şi în finală a trecut de alt argentinian, Sebastian Baez (140) [rezultatele în tabloul PDF de mai jos].

Acesta este al 4-lea titlu al carierei în circuitul intermediar pentru Juan Pablo Varillas, al doilea din acest sezon după Biella 5, Italia, în luna mai, tot pe zgură. Pe primele două le cucerise în octombrie 2019, în Brazilia şi Republica Dominicană, de asemenea pe zgură.

Tabloul de simplu – ATP Challenger Santiago de Chile 2021

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.