Ashleigh Barty şi-a completat astăzi palmaresul carierei cu al doilea titlu de Grand Slam, pe care îl alătură celui pe zgură, cucerit la Roland Garros 2019, după tot atâtea finale jucate la turneele majore.

Embed from Getty Images

Ea a devenit prima jucătoare din Australia care câştigă titlul la Wimbledon, după Evonne Goolagong Cawley în 1980.
Ash câştigase aici şi titlul junioarelor la ediţia 2011.

Embed from Getty Images

În prima finală după cea din 2012 – Serena – Radwanska – decisă în trei seturi, s-a respectat logica ultimelor 14 ediţii – după 2006, Mauresmo – Henin – în care câştigătoarea primului set a devenit campioană:

Embed from Getty Images

Ashleigh Barty (1 WTA) [1] Karolina Pliskova (13) [8] 6-3, 6-7(4), 6-3

Partida a durat 1h56′.
Început perfect de partidă pentru Barty, care a câştigat primele 14 puncte ale meciului şi apoi s-a desprins la 4-0. Ulterior, a apărut şi Pliskova în joc şi pe tabelă, a câştigat şi două jocuri la primire – două la zero, unul la 15 – şi unul singur la serviciu, dar nu a contestat în niciun fel deznodământul setului.
Manşa a doua a fost mult mai echilibrată, deşi tot Ashleigh a făcut primul break, în jocul 3, dar Karolina a egalat la 3, în al 6-lea.
Barty a servit pentru titlu, la 6-5, după un nou break, dar un nou joc câştigat la primire de Pliskova, a dus setul într-un tie-break, în care ea a fost jucătoarea mai inspirată, având în două rânduri şi ajutorul neţului, dar pe care Ashleigh l-a încheiat cu o dublă greşeală.
Nu s-a lăsat afectată de acest eşec de parcurs, şi-a recompus jocul şi datorită break-ului din jocul 2 a câştigat finala, deşi Pliskova a avut încă o şansă de re-break în ultimul joc.
De remarcat că Pliskova şi-a pierdut de 4 ori serviciul până în finală, pentru ca ieri să şi-l piardă de 6 ori.
Palmaresul direct a devenit acum 5-3 pentru Barty.

Embed from Getty Images


Finalistele s-au antrenat astăzi de dimineaţă împreună:

Credit Foto: @wimbledon.com
Galerie video, la sfârşitul ştirii

Ashleigh Barty (lider WTA timp de 83 de săptămâni în două serii, prima dată pe 24 iunie 2019, 25 de ani împliniţi pe 24 aprilie) are acum 12 titluri în palmares, 7 pe hard, 3 pe iarbă (cu verde, mai jos), 2 pe zgură, 4 cucerite în 2021, primele 3 la WTA 500 “Yarra Valley Classic”, Melbourne, WTA 1000 Miami şi WTA 500 Stuttgart:

Premiile financiare şi punctele acordate pentru fiecare fază a turneului

Galerie videoclipuri (5)
Rezumatul finalei, primele momente de după încheierea acesteia,

conferinţele de presă ale finalistelor

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.