Sorana Cîrstea a pierdut a treia partidă pe care a jucat-o la WTA 500 “Grampians Trophy”.
Ea a respectat şi la acest turneu algoritmul “una caldă, alta rece”, cu care ne-a obişnuit. După excelentul rezultat din turul precedent, jocul ei s-a dezintegrat astăzi.
După un început bun, au fost suficiente câteva ratări, care au antrenat în cascadă şi altele, astfel că nu numai replica ei a fost ineficientă şi presărată cu o serie de erori neforţate, dar şi jocul adversarei a fost astfel potenţat.

Să adăugăm la acestea şi nervii de rigoare, jucătoarea noastră creând – probabil – un precedent în circuit, atunci când în pauza la 0-3 în setul 2 şi-a reclamat echipa – pesemne pe antrenorul Adrian Cruciat, căci Teo Cercel nu cred că s-a exteriorizat tocmai acum – arbitrei de scaun, solicitând penalizarea acestuia, pentru că îi dă tot timpul indicaţii [off court coaching-ul este permis aici, deoarece nu este permis on court coaching-ul]. Marijana Veljovic i-a explicat că ar putea face aceasta, dar în acest caz Sorana ar fi cea avertizată, ea fiind răspunzătoare şi pentru echipă [GIF, la sfârşitul ştirii].

În partida din sferturile de finală:

Ann Li (SUA, 99 WTA) – Sorana Cîrstea (72) 6-3, 6-1

Partida a durat 1h1′.
Sorana a început mai bine meciul – 2-0 – dar a fost egalată imediat. A mai condus doar o dată în meci – 3-2 – şi de acolo jucătoarea americană a câştigat 7 jocuri la rând, distanţăndu-se hotărâtor. Sorana a mai strecurat un joc pe tabelă, înainte de a le pierde pe ultimele trei, pe cele două în care a primit, la zero.

Ann Li se califică astfel în semifinale, după primele trei victorii ale carierei pe care le-a obţinut pe un tablou principal din circuitul WTA (mai are trei pe două tablouri principale de Grand Slam) şi va progresa pe un nou maxim al clasamentului – cel puţin locul 82 WTA.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.