Asaltul junioarelor continuă, în această săptămână două dintre ele vor disputa finale în circuitul WTA.

Iga Swiatek şi Polona Hercog

Dacă Amanda Anismovafinalista de la International Bogota – îşi spusese deja destul de apăsat cuvântul în circuit, poloneza Iga Swiatek – de asemenea în vârstă de 17 ani – confirmă primele rezultate la senioare – victoria din primul tur al Australian Open 2019, cu care ne indispunea – şi se califică în prima finală WTA a carierei la “Samsung Open Presented by Corner”, care se dispută la Lugano.

Prin calificarea în finală ea şi-a asigurat un nou maxim al clasamentului – pentru prima dată în interiorul top 100 WTA – cel puţin locul 89.

Aici, Iga Swiatek – deţinătoarea titlurilor junioarelor la Wimbledon, în proba de simplu simplu şi Roland Garros, în cea de dublu – a obţinut o serie de rezultate interesante: 6-3, 3-6, 6-2 cu Viktoria Kuzmova (Slovacia, 46) [3] în optimi; 4-6, 6-4, 6-1 cu Vera Lapko (Belarus, 65) în sferturi şi 6-0, 6-1 cu Kristýna Plíšková (Cehia, 101) în semifinale.

Adversară în ultimul act îi va fi Polona Hercog (28 de ani), care va juca a 6-a finală a carierei – palmares 2-3 – prima după International Istanbul 2018, ultimul titlu la Bastad 2012.

După ce a trecut de Carla Suárez Navarro [2] în primul tur şi de Sorana Cîrstea, în al doilea, Hercog nu a mai avut probleme deosebite în următoarele două meciuri. Ea va progresa sigur până pe locul 66, dar este încă departe de cel mai bun loc al carierei – 35 WTA / septembrie 2011.

Finala

Iga Swiatek (Polonia, 115 WTA) – Polona Hercog (Slovenia, 89)

Palmares direct: 0-0

va începe la ora 12.30 şi va fi urmată de cea de dublu, cu echipa Cîrstea / Mitu prezentă la start.

Ordinea de joc – 14.04 – WTA Lugano 2019

Tablourile turneelor WTA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.