Credit Foto: Jimmie48 Tennis Photography

ACTUALIZARE:

După ce Kiki Bertens declarase ieri la conferinţa de presă:

Când mă gândesc că va mai trebui să fiu încă o zi pe teren, îmi vine să plâng (râzând). Cred că a fost bine după Madrid, dar două meciuri într-o zi e prea mult. A fost luptă grea şi pot să fiu mândră,

astăzi a fost sinceră şi a recunoscut că s-a bucurat de retragerea lui Osaka:

Am avut antrenament astăzi de dimineaţă şi normal că aveam dureri, după o zi ca cea de ieri. Naomi nu s-a simţit bine şi pentru mine a fost cel mai frumos cadou astăzi. Dar nu a fost bine pentru ea. Eram pregătită pentru o bătălie pe cinste.

Bertens jucase ieri 4h24′ în victoriile:  6-4, 1-6, 6-3 în 1h49′ cu Carla Suárez Navarro (31) – din turul 3 (R16) şi 6-2, 4-6, 7-5 în 2h35′ cu Amanda Anisimova (SUA, 54) [LL] – din turul 2 (R32).

La rândul ei, Naomi Osaka pare accidentată în mod real:

Nu am simţit nimic ieri, de aceea sunt cam derutată acum, pentru că astăzi când m-am trezit, literalmente nu puteam să-mi mişc degetul mare.

*

Prima semifinalistă la WTA Premier 5 “Internazionali BNL d’Italia” este Kiki Bertens (Olanda, 4 WTA) [6], căci adversara pe care trebuia s-o întâlnească astăzi în sferturile de finală, liderul WTA, Naomi Osaka s-a retras din turneu. Japoneza îşi asigurase oricum locul 1 şi poziţia de cap de serie 1 la turneul de Mare Şlem de la Roland Garros. Ea a motivat retragerea printr-o accidentare la mâna dreaptă.

Kiki Bertens îşi continuă astfel seria excelentă, această prezenţă în semifinale fiind precedată de titlul de la Premier Mandatory Madrid. În 2019 a mai câştigat turneul Premier St. Petersburg. Ea avansează pentru moment pe locul 3 WTA în clasamentul live, de care însă nu este încă sigură, Karolina Plíšková putând să o depăşească.

Adversară în semifinale îi va fi învingătoarea din partida Marketa Vondrousova (Cehia, 44) – Johanna Konta (Mare Britanie, 42), care se va disputa mai târziu.

În cazul în care se va califica în finală, Bertens va urca pe locul 2 WTA, pe care va rămâne în cazul în care Karolina Plíšková nu va câştiga turneul.

Ordinea de joc – 17.05 – WTA / ATP Roma 2019

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.