Imagini din timpul partidei
Credit foto: Jimmie48 Tennis Photography
Videoclip cu momentele importante ale partidei, la sfârşitul ştirii

Johanna Konta este prima finalistă la actuala ediţie a turneului WTA Premier 5 “Internazionali BNL d’Italia”.

În prima semifinală care s-a disputat astăzi, cea de pe jumătatea superioară:

Johanna Konta (Mare Britanie, 42 WTA) – Kiki Bertens (Olanda, 4) [6] 5-7, 7-5, 6-2

Partida a durat 2h49′.
În primul set, Konta a servit pentru set la 5-4, dar a pierdut jocul la zero, iar Bertens s-a impus şi în următoarele două.
În manşa a doua, după un schimb de break-uri în primele două ghemuri, s-a câştigat cu serviciul până când Konta a servit la 4-5 pentru a rămâne în meci şi Bertens a ajuns – la 30 egal – la două puncte distanţă de finală. Dar acestea au mers către britanică, ea câştigând apoi ultimele două jocuri la 15, pentru a domina categoric şi decisivul.

Palmaresul direct îi este acum favorabil Johannei: 3-2, ea întrerupând şi seria de 8 victorii consecutive a lui Kiki: 6 pentru titlul de la Premier Mandatory Madrid şi două aici (cea prin walkover din sferturi nu se ia în calcul).

Johanna Konta (28 de ani) s-a calificat în 8-a finală a carierei – palmares: 3-4 – a doua a sezonului – după International Rabat – cele din 2019 fiind şi primele pe care le-a disputat pe zgură:

Datorită celor 585 de puncte acumulate – 480 nete – ea şi-a asigurat un progres până pe locul 26, pe care şi-l poate îmbunătăţi printr-o victorie în finală, caz în care luni ar ocupa locul 22. Cel mai bun loc al carierei este 4 WTA / 17 iulie 2017.

Premiul ei financiar este de 261.802 €, în timp ce olandeza se va mulţumi cu 130.774 € şi îşi va opri ascensiunea în clasamentul live pe locul 3, pe care îl poate pierde în cazul în care Karolina Plíšková ar deveni campioană. Maximul actual este 4 WTA, înregistrat la începutul acestei săptămâni.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.