Simona Halep a pierdut prima partidă pe care a disputat-o la ediţia actuală a WTA Premier 5 “Internazionali BNL d’Italia”.

Credit Foto: Jimmie48 Tennis Photography

Ea nu a reuşit să treacă de rezistenţa feroce a adversarei ei, de ploaia de scurte reuşite de aceasta – 14 la număr – şi spre finalul partidei nici de propriile probleme musculare.
În pofida acestora, ea a luptat până la capăt deşi era evident că forţa şi prospeţimea Vondrousevei erau net superioare.

În partida din turul 2 (R32):

Marketa Vondrousova (Cehia, 44 WTA)Simona Halep (2) [3] 2-6, 7-5, 6-3

Partida a durat 2h12′.

  •  Simona a salvat o minge de break în jocul 2 şi s-a desprins în al 5-lea, pe care l-a câştigat la primire. În ghemul următor a mai salvat două mingi de break consecutive, dar pe ultimele două ale setului le-a câştigat la 15.
  • Prima parte a setului 2 a fost extrem de animată. De la 1-0 pentru cehoaică, 4 jocuri la rând s-au câştigat cu returul. În jocul 6, Simona a egalat după ce a revenit de la 0-40 pe propriul serviciu. Apoi lucrurile s-au calmat şi jucătoarele şi-au câştigat clar jocurile de serviciu până la 6-5 pentru Vondrousova, când jucătoarea noastră a condus cu 40-15, dar a pierdut ghemul şi manşa, după ce salvase o minge de set.
  • În decisiv, la 2-1 pentru Vondrousova, Simona a primit îngrijiri medicale pentru probleme musculare. Fizioterapeuta i-a atras atenţia că muşchii sunt foarte contractaţi. La 3-2 pentru cehoaică, Simona s-a consultat şi cu antrenorul Daniel Dobre, care i-a recomandat să nu forţeze, căci obiectivul principal este Roland Garros şi dacă va decide să continue, să-şi simplifice jocul.
    Ea nu a făcut asta şi a continuat să lupte cu îndârjire: a egalat la 3, iar jocul 7 a fost cel mai lung al meciului, Simona ratând aici prima minge de break din set şi pierzându-l doar la a 6-a oportunitate a adversarei.
    A urmat însă un break şi un joc de serviciu ale Vondrousovei, care au pecetluit soarta partidei.

Simona pierde 584 de puncte în linia de clasament – 585 dobândite pentru finala de la ediţia trecută.

Galerie videoclipuri (3)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.