Aryna Sabalenka şi-a adăugat încă un titlu în palmares, la ultimul turneu al sezonului 2020, WTA International “Upper Austria Ladies Linz”.

Aryna cu trofeul ediţiei 30 a turneului.
Imagini din timpul partidei şi a festivităţii de premiere.
Credit Foto: Jimmie48 Tennis Photography
Videoclip, la sfârşitul ştirii

Jucătoarea din Belarus a câştigat astfel al 3-lea titlu din acest an – cele mai multe, la egalitate cu Simona Halep – după Premier 5 Doha şi Premier Ostrava şi al 8-lea al carierei, toate pe hard:

Rezultatul finalei:

Aryna Sabalenka (11 WTA) [1] – Elise Mertens (21) [2] 7-5, 6-2

Partida a durat 1h42′.
O manşă întâi agitată, cu un prim break realizat de Sabalenka în jocul 2, urmat de alte două ale lui Mertens, în jocurile 3 şi 9, care a servit astfel pentru set la 5-4 şi la 30 egal a fost la două puncte distanţă de a-l câştiga. N-a reuşit, dar în următorul a avut 3 puncte de break – la avantaje – pe care le-a ratat.
De acolo, aproape totul a mers în favoarea Arynei, care nu a mai avut decât de apărat două mingi de break ale Elisei, în setul doi, la 4-1.

Aryna Sabalenka (22 de ani, clasament maxim: 9 WTA / februarie 2019) încheie sezonul în forţă, cu 9 victorii consecutive – pentru titlul de la Ostrava a avut nevoie doar de 4 – şi încheie sezonul pentru prima dată în top 10 WTA [clasamentul WTA de astăzi], interval al ierarhiei pe care îl părăsise pe 26 august 2019. 

Ea pune excelenta serie de la sfârşitul sezonului pe seama învăţămintelor trase după sfertul de finală de la Ostrava în care a trebuit să revină de la 0-6, 0-4 în partida cu Sara Sorribes Tormo:

Am învăţat că trebuie să fac multă mişcare în timpul încălzirii, astfel încât să intru foarte bine în joc. Trebuie să intru deja obosită pe teren şi aşa pot munci încă de la începutul meciului.
Astfel nu voi mai repeta situaţiile în care eram pe dinafară în primul set şi atunci când reveneam, jucam un decisiv cu şanse 50-50.
Aşa că încerc să pun presiune pe adversare încă de la început. Am lucrat de asemenea la variaţia loviturilor, astfel încât să devin o jucătoare cu mai multe posibilităţi de exprimare.

După ce s-a despărţit de antrenorul Dmitry Tursunov în august, a urmat un intermezzo cu Dieter Kindlmann, Aryna îl are acum ca antrenor principal pe fostul partener de antrenament, Anton Dubrov:

Premiile financiare în tabloul PDF de mai jos

*

În finala probei de dublu:

Arantxa Rus (Olanda, 100 WTA la dublu) / Tamara Zidansek (Slovenia, 74) [4] – Lucie Hradecka (34) / Katerina Siniakova (8) (ambele Cehia) [1] 6-3, 6-4 în 1h4′

Rus / Zidansek au câştigat al doilea titlu împreună, primul tot în acest an, la International Palermo.
 Arantxa Rus (29 de ani, a urcat astăzi pe cel mai bun loc al carierei – 81 [clasamentul de dublu dat publicităţii astăzi] şi Tamara Zidansek (22, clasament maxim: 73 WTA / august 2020, înregistrează de asemenea, astăzi, un maxim al clasamentului – 57) au acum câte 3 titluri în palmares, pe primul al carierei l-au câştigat cu alte partenere.

Turneele Săptămânii (rezultate complete)
Click pe butonul corespunzător și selectați tabloul pe care vreți să-l vizualizați
@ Paris
27 sep - 11 oct 2020
"Roland Garros"
Grand Slam - zgură, aer liber
€ 18.209.040
Cronicile turneului
@ Strasbourg
20 - 26 sep 2020
"Internationaux de Strasbourg"
WTA International - zgură, aer liber
202.250 USD
Cronicile turneului

@ Hamburg
21 - 27 sep 2020
"Hamburg European Open"
ATP 500 Series - zgură, aer liber
1.062.520 € / 1.203.960 €
Cronicile turneului

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.