Andrey Rublev a întrerupt sâmbătă, seria partidelor pe care le pierduse în faţa lui Stefanos Tsitsipas – în grupele Turneului Final ATP şi înainte, în sferturile Roland Garros – cu o victorie fără dubii, în semifinala de pe jumătatea inferioară a tabloului ATP 500 “ABN AMRO World Tennis Tournament”, care s-a disputat la Rotterdam:

Embed from Getty Images

Imagini din timpul partidei

Andrey Rublev (6 ATP) [4] – Stefanos Tsitsipas (8) [2] 6-3, 7-6(2)

Partida a durat 1h37′.
În primul set, Andrey a câştigat de două ori la retur – în jocurile 3 şi 9 – şi a salvat cele cinci oportunităţi de break ale adversarului său, câte una în jocurile 4, 6 şi trei în al 8-lea, când Tsitsipas a avut şansa de a face re-break pentru 4-5.
În setul doi, niciunul dintre jucători nu a avut vreo oportunitate de break, iar Rublev a dominat categoric tie-break-ul. 
[videoclip cu rezumatul zilei, la sfârşitul articolului]

Andrey Rublev (23 de ani împliniţi pe 20 octombrie, clasat pe cel mai bun loc al carierei), reînnoadă astfel în acest an şirul finalelor. Să ne aducem aminte că anul trecut – cel mai bun al carierei sale – juca 5 finale şi le câştiga pe toate.
Chiar dacă şi aceasta este tot la un turneu 500 şi nu la unul de categorie superioară aşa cum îşi dorea jucătorul, dar şi Marat Safin, care îl certa pentru eşecurile de la turneele majore şi Masters-uri, zilele nu au intrat în sac, iar Andrey pare din ce în ce mai sigur pe el.

El s-a calificat aici în a 10-a finală a carierei, palmares 7-2 – pe prima o câştiga la 250 Umag 2017 şi pe ultima la 500 Viena 2020 – a 7-a pe hard, palmares 5-1 [2-1 pe zgură], 5 la categoria ATP 500 – palmares 3-1 – şi 5 la ATP 250, palmares 4-1.

Adversar în finala care va începe cel mai devreme la ora 16.30 – şi este programată după cea de dublu, în care este prezent Horia Tecău – îi va fi un jucător promovat din calificări.

Embed from Getty Images

Márton Fucsovics (59) [Q] – căci depre el este vorba – l-a învins în semifinala de pe jumătatea superioară a tabloului pe Borna Coric (26): 6-4, 6-1 în 1h25′, după ce jucătorul maghiar fusese egalat la 3, atunci când îşi pierduse avanatajul break-ului din primul joc al meciului, dar de acolo nu i-a mai permis adversarului să câştige decât două jocuri până la sfârşitul partidei.

Márton Fucsovics (29 de ani împliniţi pe 8 februarie, clasament maxim: 31 ATP / martie 2019) va juca în a treia şi  cea mai importantă finală a carierei. Pe prima o câştiga la ATP 250 Geneva 2018 (zgură), pe a doua o pierdea la ATP 250 Sofia 2019 (hard).

Palmaresul direct dintre cei doi finalişti îi este favorabil lui Fucsovics: 2-1, dar Rublev a câştigat partida disputată recent, în optimile de finală ale Roland Garros 2020, după un meci animat.

Credit Info: itftennis.com

Ordinea de joc – 07.03 – ATP Rotterdam 2021

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.