Tare mult i-a lipsit tenisul lui Stan Wawrinka, pentru că în toate cele patru victorii de până acum la ATP Challenger “I.CLTK Prague Open By Moneta“ a rămas pe teren trei seturi.
Mai mult, în ultimele trei a pierdut primul set, poate nişte simulări pentru viitoare reveniri în partidele ce vor urma în circuitul principal.

Wawrinka şi Karatsev la Praga
Credit Foto: Martin Sidorjak / “Prague Open”
Videoclipuri cu rezumatele semifinalelor, la sfârşitul ştirii

În semifinala pe care a jucat-o astăzi:

Stan Wawrinka (17 ATP) [1, WC] – Michal Vrbenski (Cehia, 405) [WC] 5-7, 6-3, 6-3

Partida a durat 2h20′.
În primul set, după un break de fiecare parte, tânărul ceh s-a desprins în jocul 11.
Dar la fel ca ieri, Stan nu a mai întâmpinat probleme deosebite în seturile 2 şi 3 – doar în jocul 2 al decisivului a trebuit să mai salveze 3 mingi de break – şi a câştigat datorită celor 3 jocuri câştigate la primire (unul în manşa a doua şi două în a treia).

Stan joacă după 10 ani – ATP Challenger Lugano (iunie) 2010 – o finală la acest nivel.

Adversar în finala care va începe mâine la ora 12.00, îi va fi surprinzătorul jucător rus Aslan Karatsev (Rusia, 253, clasament maxim: 153 ATP / mai 2015, 26 de ani). El are un titlu ATP Challenger în palmares – Kazan 2015 – şi alte 4 finale pierdute în circuitul intermediar.

Karatsev l-a învins astăzi în semifinale pe Pierre-Hugues Herbert (Franţa, 71) [3]: 7-5, 7-6(7), după ce în primul set a revenit de la 1-3 şi în tie-break-ul celui de-al doilea de la 1-5, salvând şi o minge de set la 6-7, după ce ratase una de meci la 6-5.

Jucătorul născut la Vladikavkaz, capitala Republicii Osetia de Nord-Alania, a făcut un turneu excelent aici: 5 victorii, toate în două seturi. În afara rezultatului de astăzi el a mai eliminat doi capi de serie: pe Jiri Vesely (Cehia, 65) [2] – în turul 2 (R32) şi pe Henri Laaksonen (Elveţia, 137) [7] – în sferturi.

Ordinea de joc – 22.08 – ATP Challenger Praga

Tabloul de Simplu – ATP Challenger Praga 2020


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.