Semifinala de pe jumătatea inferioară a tabloului ATP 500 Series “Erste Bank Open” va fi:

Kevin Anderson (111 ATP) [PR]Andrey Rublev (8) [5]

Palmares direct: 1-1

Credit info: @atptour.com

Kevin Anderson (34 de ani, clasament maxim: 5 ATP / iulie 2018) va juca pentru a 3-a oară în semifinalele turneului, după ediţia 2018 – pe care a câştigat-o – şi cea din 2011, prima dată când venea aici.
Admis pe baza clasamentului său protejat – 14 ATP – pe care şi l-a îngheţat în august 2019, el a lipsit apoi până la sfârşitul sezonului din cauza mai multor accidentări.
Kevin a obţinut astăzi a 19-a victorie a carierei în faţa unui jucător din top 10 ATP, dar prima din noiembrie 2018 încoace, când la Turneul Final câştiga în grupe la Kei Nishikori (9) şi Dominic Thiem (8) şi se califica în semifinale. El revine într-o semifinală din circuit după ATP 250 Series Pune (ianuarie) 2019.

Andrey Rublev (23 de ani, clasat pe cel mai bun loc al carierei) îşi continuă seria excelentă: 17 victorii începând cu cele 5 pentru titlul de la 500 Series Hamburg, continuată cu 4 pentru sferturile de finală de la Roland Garros  – unde a suferit singura înfrângere din această perioadă -, cu alte 5 pentru titlul de la St. Petersburg şi 3 aici.
El a obţinut astăzi a 8-a victorie în faţa unui jucător din top 10 ATP, a 3-a în faţa unuia din top 5 (prima din 2020).

În primele două sferturi de finală care s-au disputat astăzi:

Kevin Anderson – Daniil Medvedev (6) [4] 6-4, 7-6(5)

Partida a durat 1h29′.
Un singur break – cel din primul joc al partidei – i-a fost suficient jucătorului sud-african ca să câştige meciul, el anihilând ulterior singura oportunitate de break a adversarului său, cea din jocul 4. În tie-break-ul setului 2, Medvedev a salvat primele două mingi de meci de la 3-6.
Aceasta a fost prima întâlnire între ei.

Andrey Rublev – Dominic Thiem (3) [2] 7-6(5), 6-2

Partida a durat 1h34′.
După un prim set fără break-uri – cu doar două oportunităţi ale lui Thiem în jocul 3 – şi în al cărui tie-break Rublev s-a desprins de la 4-4 şi a convertit a doua minge de set, jucătorul austriac nu a mai contat în al doilea, aceeaşi accidentare pe care o duce încă de la US Open făcându-şi din nou simţită prezenţa.
Astfel capătă înţeles cele spuse de el la începutul turneului, când îşi făcea slabe speranţe că-şi va putea apăra titlul.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.