În a 3-a partidă jucată astăzi la ATP 500 Series “Erste Bank Open” s-a înregistrat o mare surpriză:
Lorenzo Sonego (42 ATP, clasat pe cel mai bun loc al carierei) s-a calificat în semifinale de pe primul sfert al tabloului, după ce l-a învins categoric pe liderul ierarhiei ATP, Novak Djokovic: 6-2, 6-1 în 1h8′.

Credit Foto: @atpour & erstebankopen
Videoclip cu mingea de meci, la sfârşitul ştirii

Jucătorul italian în vârstă de 25 de ani a dominat categoric partida, pe de o parte datorită jocului său precis, curat, inspirat şi pe de alta, datorită replicii şterse a lui Nole, de nerecunoscut astăzi. Cu un serviciu slab – 55% din punctele în care a servit jucate cu primul (eficienţă: 61% şi doar 30% cu al doilea), 3 duble greşeli şi 3 aşi, Djokovic a luat aproape mereu deciziile greşite şi în ce priveşte selecţia loviturilor şi în ce priveşte plasamentul pe teren.
Marele merit al italianului este acela că în afara serviciului excelent – 67% din puncte jucate cu primul (eficienţă: 80% şi 41% cu al doilea), 8 aşi, nicio dublă greşeală – a speculat de fiecare dată hibele din jocul adversarului său. Nu i-a lăsat timp să-şi revină avizat fiind de capacitatea acestuia de a reintra în joc: de exemplu în jocurile 4 şi 6 ale setului doi, el a salvat cele câte 3 mingi de break ale jucătorului sârb. Acestea au fost şi cele 6 oportunităţi de a câştiga la primire ale lui Novak din meci.
Încă o statistică relevantă este cea a loviturilor câştigătoare vs. erori neforţate: Djokovic 7 – 25, Sonego 26-12.

Lorenzo Sonego a obţinut astfel prima victorie a carierei în faţa unui jucător din top 10 ATP, el inaugurând aceasta statistică direct cu un număr 1.
El s-a calificat în prima semifinală la acest nivel, precedentele două pe care le-a jucat în circuitul principal fiind cele de la 250 Series Kitzbühel 2019 (zgură) şi Antalya 2019 (iarbă).

Novak Djokovic nu mai fusese învins până acum niciodată de un lucky loser.
El pierduse câştigând doar 3 jocuri încă o singură dată în circuit, la Australian Open 2005: 0-6, 2-6, 1-6 cu Marat Safin, atunci când se clasa pe locul 188 şi adversarul lui, pe 4.

După meci, Lorenzo a spus:

Categoric este cea mai importanţă victorie a carierei mele. Novak este cel mai bun din lume. Astăzi am jucat atât de bine. Este de necrezut. Este extraordinar.

şi Nole:

Da, faptul că mi-am asigurat locul 1 la sfârşitul sezonului a avut un impact asupra jocului meu de astăzi. Mi-am atins obiectivul pentru care am venit aici şi sunt mulţumit. Mă simt bine şi îmi propun un final în forţă la Londra.

Mingea de meci:

Turneele Săptămânii (rezultate complete)
Click pe butonul corespunzător și selectați tabloul pe care vreți să-l vizualizați
@ Paris
27 sep - 11 oct 2020
"Roland Garros"
Grand Slam - zgură, aer liber
€ 18.209.040
Cronicile turneului
@ Strasbourg
20 - 26 sep 2020
"Internationaux de Strasbourg"
WTA International - zgură, aer liber
202.250 USD
Cronicile turneului

@ Hamburg
21 - 27 sep 2020
"Hamburg European Open"
ATP 500 Series - zgură, aer liber
1.062.520 € / 1.203.960 €
Cronicile turneului

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.