Barbora Krejcikova / Rajeev Ram au câştigat pentru a doua oară titlul la Australian Open, prima dată la ediţia 2019.

Credit Foto: @australianopen

În finala disputată astăzi:

Barbora Krejcikova (7 WTA la dublu) / Rajeev Ram (15 ATP la dublu) [6] – Samantha Stosur (33) / Matthew Ebden (109) [WC] 6-1, 6-4 în 59′

Barbora (25 de ani) câştiga titlul la dublu mixt şi anul trecut, împreună cu Nikola Mektic, astfel că devine campioană pentru al treilea an la rând la Australian Open, în această probă.
În total acesta este al 5-lea ei titlu major, după ce devenea campioană în proba de dublu – la Roland Garros şi Wimbledon 2018 – împreună cu Katerina Siniakova.
Ieri, a jucat şi în finala probei de dublu feminin.

Pentru Rajeev Ram (36 de ani) acesta este al 3-lea titlu de Grand Slam al carierei. A mai câştigat titlul de dublu masculin anul trecut aici, pe care va avea ocazia să şi-l apere alături de acelaşi partener – Joe Salisburyîn finala de mâine.

Premiul financiar al campionilor este în valoare de 150.000 AUD (aprox. 118.000 USD), iar al finaliştilor de 85.000 AUD (aprox. 67.000 USD).

Să mai precizăm că ambii au fost izolaţi complet la sosirea în Australia, fără să aibă posibilitatea de a se antrena timp de 14 zile, la fel ca finalista din proba de simplu.
Încă un argument în favoarea ideii că pregătirea anterioară şi motivaţia pot birui anumite condiţii improprii, care se pot ivi la un moment dat, şi unul în favoarea faptului că Tennis Australia şi autorităţile statului Victoria au asigurat desfăşurarea turneului în condiţii optime, biruind astfel scepticismul manifest al unora, care nu dădeau şanse turneului, la începutul anului.

A fost publicată şi ordinea de joc pentru ultima zi a turneului, duminică, 21 februarie:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.