Novak Djokovic a câştigat astăzi al 18-lea titlu de Grand Slam al carierei şi păstreză contactul cu liderii ierarhiei la acest capitol, Rafael Nadal şi Roger Federer, fiecare cu câte 20 de titluri majore în palmares.

Videoclipuri cu ceremonia de premiere şi
conferinţele de presă ale finaliştilor, la sfârşitul ştirii

Înainte de a parcurge câteva statistici, să urmărim ce a spus Nole la conferinţa de presă despre subiectul accidentării din turul 3 (R32), care a stârnit destule speculaţii şi controverse, mai ales că el a jucat apoi din ce în ce mai bine, în finala de astăzi atingând un nivel fenomenal:

Am fost destul de îngrijorat. Era posibil să nu pot juca în continuare. Am ştiut doar cu două ore înaintea partidei din optimi că voi intra pe teren. Durerea a fost suportabilă. Am acceptat faptul că voi juca având dureri şi că există riscul ca accidentarea să se agraveze. Acesta este singurul turneu la care mi-aş fi asumat acest risc şi mi l-am asumat.

Desigur, nu am reuşit să realizez aceasta singur. Echipa medicală, fizioterapeutul [argentinianul Ulises “Uli” Badio, căruia Nole i-a mulţumit şi la interviul de pe teren, n.n. – foto sus] au realizat această treabă minunată.
Cu ajutorul lui Dumnezeu am reuşit şi îi sunt foarte recunoscător.

Ştiu că au fost multe speculaţii, unii au pus la îndoială că sunt cu adevărat accidentat. Am înţeles asta şi fiecare are dreptul la propria lui opinie. Dar veţi avea ocazia să vedeţi ce am făcut în aceste 10 zile atunci când va apărea documentarul pe care l-am filmat aici şi nu numai, de fapt în ultimele şase luni.

  • cele 18 titluri majore ale lui Nole:

  • vârstele la care Big 3 au cucerit fiecare din cele 58 de turnee majore şi secvenţial, cum au ajuns la cifrele respective:
  • cu palmaresul perfect în finalele Australian Open 2020 – 9-0 – el se situează pe locul doi la acest capitol, după Rafael Nadal, 13-0 la Roland Garros, dar înaintea lui Pete Sampras, 7-0 la Wimbledon. Roger Federer are un palmares 8-4 în finalele Wimbledon

  • Nole se poziţionează astfel în ierarhiile titlurilor de Grand Slam – 18, a numărului total de titluri – 82 şi a celor pe hard – 61:
  • acesta este al 11-lea sezon  în care Nole câştigă cel puţin un titlu de Grand Slam  şi al 16-lea consecutiv în care cucereşte un titlu ATP:
  • intervalul de timp între primul şi ultimul turneu major câştigat este de 4.774 de zile, iar dintre primul şi ultimul titlu din circuit de 5.320 de zile:
  • Nole a câştigat astăzi al 82-lea meci la Australian Open, al 303-lea la un turneu major, al 943-lea în circuit şi al 613-lea pe hard:
  • ierarhia titlurilor câştigate la unul şi acelaşi turneu [cel puţin 8]:

Nadal – Roland Garros – 13
Nadal – Monte Carlo – 11
Nadal – Barcelona – 11
Federer – Halle – 10
Federer
– Basel – 10
Djokovic – Australian Open – 9
Nadal – Roma – 9
Federer
– Wimbledon – 8
Federer – Dubai – 8
Vilas – Buenos Aires – 8

Suport info: @JeuSetMaths, @TennisMyLife68, @atptour.com

O istorie a celor 9 titluri

Punctele şi premiile financiare pentru fiecare fază a turneuluiLEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.