Astăzi la ora 10.30 va începe finala Australian Open 2021:

Novak Djokovic (1 ATP) [1]Daniil Medvedev (4) [4]

Palmares direct: 4-3

Credit Info: itftennis.com

Credit Foto: @australianopen & @tennistv

Câteva statistici legate de parcursul lui Nole (33 de ani, n. 22 mai 1987) şi Daniil (25 de ani, n. 11 februarie 1996) la actuala ediţie şi în general:

 • parcursul celor doi până în finală [clasamentele jucătorilor pe care i-au eliminat, timpul petrecut pe teren, seturi pierdute, jocuri pierdute / set, statisticile la serviciu şi retur]:

  • cei 100 de aşi serviţi până acum de Nole la actuala ediţie – sau altfel enunţat: 14,2% din punctele jucate cu primul serviciu au fost aşi – reprezintă deja un record personal (pentru întreg turneul) la evenimentele de Grand Slam pe care le-a disputat:

 • după cum ştim, Nole s-a calificat în finală joi, iar Daniil, vineri. Începând cu 2000, finalistul calificat joi [haşurat cu maro, mai jos] a câştigat de 12 ori în ultimul meci al turneului, iar cel calificat vineri [haşurat cu albastru, mai jos], de 9 ori:

 • comparaţie a performanţelor realizate până la 25 de ani – vârsta lui Daniil – de cei doi finalişti:

 • Nole este neînvins în cele 8 finale pe care le-a jucat până acum la Australian Open. Doar la Masters 1000 Roma s-a calificat în mai multe finale:

 • Nole este în cursul unei serii active de 20 de partide câştigate la Australian Open, unde are un palmares general: 81-8.
  22 dintre victorii au fost obţinute în faţa unor jucători din top 10 ATP
 • pe de altă parte, seria de 20 de partide consecutive câştigate, cu care se prezintă Daniil, include 12 victorii la jucători din top 10 ATP, inclusiv cea în faţa lui Nole, din grupele Turneului Final ATP 2020:

Ierarhia seriilor de victorii în faţa unor jucători din top 10 ATP:

 • Medvedev este cel mai tânăr jucător care se califică în finala Australian Open, de la… Djokovic în 2012, la 24 de ani şi 8 luni

Suport statistic: @JeuSetMaths, @TennisMyLife68, atptour.com

Punctele şi premiile financiare pentru fiecare fază a turneului

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.