Vorbeam ieri despre cât de complicate au devenit lucrurile în Australia şi pe bună dreptate, pentru că astăzi a intervenit o modificare legată de carantina de la Adelaide.

Logic, liderul WTA, Ashleigh Barty, nu trebuie să efectueze carantina, deoarece nu a părăsit Australia de la declanşarea pandemiei. Astfel că locul ei în “clubul privilegiaţilor” de la Adelaide – au apărut şi contestatari ai acestui plan, unul dintre ei Jeremy Chardy, care acuză că aceştia vor beneficia de condiţii mult mai bune, fiind practic “liberi”, spre deosebire de restul jucătorilor cantonaţi la Melbourne – a fost luat de Serena Williams.
Clasată pe locul 11 WTA, Serena nu urma la rând, astfel putem spune că ea a primit un “wild card de carantină” în calitate de septuplă campioană – 2003, ’05, ’07, ’09, ’10, ’15, ’17 – la Australian Open.

Cei 6 – Novak Djokovic, Rafael Nadal, Dominic Thiem, Simona Halep, Naomi Osaka şi Serena Williams – vor sosi la Adelaide pe 14 ianuarie, vor intra în carantină pentru o perioadă de 14 zile – şi pe 29 ianuarie vor participa la un eveniment demonstrativ, cu scopuri caritabile, care va beneficia şi de prezenţa spectatorilor, în anumite limite, desigur, şi va fi intitulat “A Day at the Drive” [videoclip cu prezentarea evenimentului, la sfârşitul articolului]. Evenimentul va avea două sesiuni.

Celor 6 jucători li se vor adăuga alţi doi, astfel că cei 8, împreună cu echipele lor, nu vor depăşi limita de 50 de persoane impusă de autorităţile din Australia de Sud.

*

De asemenea, în calendarul WTA a fost introdus tot la Adelaide un al doilea eveniment după Australian Open – despre primul, cel de la Brisbane, am vorbit ieri – tot de categoria WTA 500.

Astfel, complexul Memorial Drive – care a beneficiat de o primă investitiţie de 10 milioane AUD pentru un nou acoperiş şi în martie va intra în a doua fază de modernizare, această investiţie urmând să fie de 44 de milioane AUD – va găzdui, spre bucuria autorităţilor din statul Australia de Sud, două evenimente.

Calendarul – sperăm, final – al verii australiene arată acum astfel:

  • 1-7 februarie: două turnee WTA 500 la Melbourne, cu o unică listă de acceptare
  • 8-21 februarie: Australian Open
  • 15-21 februarie (în timpul săptămânii a doua a turneului de Grand Slam) un turneu WTA 250, a cărei listă de acceptare o include pe Patricia Ţig:
  • 22-27 februarie: două turnee WTA 500, unul la Brisbane şi celălalt la Adelaide, care nu fuseseră definite explicit în calendarul provizoriu WTA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.