Ieri, în arena O2 din Praga, a început Turneul Final al Billie Jean King Cup, prima ediţie a competiţiei, care se dispută în acest sistem.

Despre formatul competiţiei – 4 grupe, câştigătoarele se califică în semifinale – am vorbit, precum şi despre echipele calificate.

De asemenea, despre absenţele jucătoarelor de top – din Cehia, Spania – determinate, în principal, dar nu numai, de programarea Turneului Final WTA, Guadalajara, 10-17 noiembrie.
Barbora Krejcikova este singura jucătoare calificată la Guadalajara, care participă şi aici.

Premiile financiare sunt (în coloana 1, suma este împărţită între componentele echiperi, a doua sumă este pentru federaţaia naţională respectivă):

Luni s-au disputat primele 4 întâlniri, 3 dintre acestea fiind decise în partida de dublu (a treia, după meciurile de simplu):

Credit Info & Foto: billiejeankingcup.com

În aceste condiţii, nu se prea poate vorbi de surprize sau rezultate neaşteptate. Totuşi, trebuie subliniată victoria echipei Canadei – chiar şi în lipsa Biancăi Andreescu, nu că forma ei sportivă din ultima vreme, ar trece-o la capitolul “absenţe importante” –  în faţa deţinătoarei titlului, Franţa, departe şi ea de valoarea de acum doi ani.

Tocmai echipele pe care le menţionam mai sus, ca fiind afectate cel mai mult de absenţe – Cehia şi Spania – au câştigat şi în aceste condiţii în prima rundă.
Gazdele – sextuple campioane în fosta Fed Cup, în ultimii 10 ani – chiar dacă au pierdut partida dintre cele două membre al top 10 WTA – Barbora Krejcikova (3) şi Angelique Kerber (9) – iar Spania, cu sprijinul admirabilei Carla Suárez Navarro, în meciul de dublu.

Loturile şi  grupele, pe site-ul competiţiei

Ordinea de joc, de asemenea

Turneul este transmis în România de Digi Sport

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.