Echipa Federaţiei de Tenis din Rusia a câştigat ediţia 2021 a “Billie Jean King Cup“, prima care s-a disputat în formatul cu Turneu Final.

Rusia devine astfel pentru a 5-a oară campioană mondială – titulatura ITF pentru echipele care câştigă compeţiile pe echipe – după ediţiile 2004, 2005, 2007, 2008. Echipa Rusiei (URSS) a mai fost finalistă în 1988, 1990, 1999, 2001, 2011, 2013, 2015.

Credit Foto: Martin Sidorjak & Paul Zimmer / @billiejeankingcup.com

Finala disputată sâmbătă s-a încheiat după meciurile de simplu, ambele câştigate de echipierele Rusiei:

RTFElveţia 2-0

Aceeaşi menţiune pentru căpitanul nejucător Igor Andreev, care şi acum – ca pe toată durata Turneului Final – a ştiut să aleagă echipa potrivită, titularizând-o din nou pe cea mai în formă jucătoare, Liudmila Samsonova şi bazându-se pe palmaresul direct pe care aceasta îl avea cu Belinda Bencic, 2-0, ambele partide jucate anul acesta: în finala WTA 500 Berlin şi în sferturile de finală ale WTA 250 Luxemburg.

Liudmila Samsonova este născută la Olenegorsk, Murmansk, dar când avea un an, părinţii s-au mutat în Italia, iar ea a reprezentat această ţară între 2014 şi 2018.
Debutantă aici la competiţia pe echipe, a câştigat tot: două meciuri de simplu – în semifinală şi finală – şi trei de dublu, în grupe şi semifinală, toate alături de Veronika Kudermetova.

 

Desigur, nu trebuie omise nici celelalte jucătoare ale echipei, care şi-au adus contribuţia la succesul echipei Rusiei [tabloul competiţiei], victoria Dariei Kasatkina din prima partidă a cântârit, evident, în balanţa punctelor, dar i-a adus un ascendent psihic suplimentar coechipierei sale, mutând presiunea în tabăra cealaltă.

“Billie Jean King Cup” 2022: Au fost trase la sorţi partidele Turului Calificativ. Adversara echipei României, care va avea un nou căpitan nejucător

Galerie videoclipuri (4)
Festivitatea de premiere şi mingile de meci ale celor două partide

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.