Dacă după Wimbledon 2021 – unde ajungea în optimile de finalăEmma Răducanu întrerupea colaborarea cu Nigel Sears, la nici două săptămâni după uluitoarea victorie de turneu de la US Open, jucătoarea britanică, clasată acum pe locul 22 WTA a renunţat şi la Andrew Richardson.

Richardson o antrenase pe Emma şi mai demult, atunci când se pregătea la Bromley Tennis Centre şi după despărţirea de Sears, fusese angajat pentru a o însoţi în circuitul din SUA pe jucătoarea care va împlini 19 ani pe 13 noiembrie.

Emma a vorbit despre despărţire la evenimentul organizat de LTA (Lawn Tennis Association – Federaţia Britanică), unde în prezenţa Ducesei de Cambridge au fost onoraţi şi ceilalţi campioni britanici de la US Open: Joe Salisbury – dublu şi dublu mixt -, Alfie Hewett / Gordon Reid, care au completat un Grand Slam în proba de dublu la tenis în scaun cu rotile, după ce au câştigat toate titlurile majore anul acesta.

După Wimbledon eram clasată pe locul 200 şi mă gândeam atunci că Andrew ar fi un antrenor minunat. Aşa că am mers împreună de probă în SUA. Dar nici nu am visat că voi câştiga US Open şi că voi ajunge pe locul 22, ceea ce e o totală nebunie.
Am realizat că în acest stadiu al carierei mele am nevoie de cineva cu experienţa circuitului WTA. Mai ales acum când sunt nouă în circuit, am nevoie de cineva care să mă ghideze.

Evident, presa britanică a început să speculeze legat de cel mai important nume de antrenor rămas recent liber de contract

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.