Simona Halep a debutat cu o victorie la Roland Garros 2020.

Aceasta este a 15-a partidă consecutivă pe care o câştigă în circuit – după cele 4 pentru titlul de la WTA Premier Dubai, 5 pentru cel de la  International Praga şi 5 pentru cel de la WTA Premier 5 Roma – şi a 21-a a sezonului 2020, în care a suferit doar două înfrângeri.

Astfel, de ziua ei, şi-a bătut recordul de 14 partide câştigate la rând, care data din 2015 (februarie – martie). Atunci cucerea titlurile la WTA Premier 5 Dubai5 victorii – şi WTA Premier Mandatory Indian Wells5 victorii, a 6-a a fost prin neprezentare – şi încă 4 pentru semifinale, la WTA Premier Mandatory Miami, unde pierdea la Serena Williams (1), 5-7 în decisiv.

În partida contând pentru primul tur (R128) al Roland Garros 2020:

Imagini din timpul partidei
Credit Foto: Jimmie48 Tennis Photography

Simona Halep (2 WTA) [1] – Sara Sorribes Tormo (Spania, 70) 6-4, 6-0

Partida a durat 1h22′.
Şase jocuri i-au trebuit Simonei, ca să intre ca lumea în turneu – ştim că mereu a avut emoţii legate de primul meci – să se acomodeze cu temperatura – a spus de două ori până acum că este cam frig pentru ea. În aceste şase jocuri şi-a pierdut de două ori serviciul – în jocurile 4 şi 6 – şi a reuşit un break în al 5-lea.
Dar de la 2-4, Simona şi-a regăsit orientarea şi ritmul în teren, a lovit cu totul altfel mingea, a dat drumul la picioare, toate traducându-se prin 10 jocuri câştigate la rând, atâtea câte îi trebuiau ca să meargă mai departe.
Nu toate au fost uşoare – 5 dintre ele s-au decis la avantaje – pentru că jucătoarea din Spania nu a scăzut prea mult nivelul faţă de perioada în care a dominat la început, a jucat cu ambiţie – firesc, avea în faţă capul de serie numărul 1 – a alergat mult, a pus destule scurte reuşite, dar Simona trecuse într-o viteză superioară, astfel că eforturile ei au fost zadarnice.

Simona acumulează deocamdată 70 de puncte WTA, un premiu financiar în valoare de 84.000 € şi o va întâlni în turul 2 (R64) pe învingătoarea din partida Irina Begu (72) – Jil Teichmann (Elveţia, 54), cae va începe ceva mai târziu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.